- Agrární komora
 - Agroweb
 - Agris
 - Asociace soukr. zemědělství
 - Agronavigátor - ÚZEI
 - Moravskoslezský kraj
 - Min. zemědělství
 - Min. pro místní rozvoj
 - Min. životního prostředí
 - Státní zem. interv. fond
 - Český statistický úřad
 - Sbírka zákonů
 - Obchodní rejstřík
 - Portál veřejné správy
 - Vláda ČR
 - Evropská unie
 - Státní správa
 - Poradci MZe
 - Krajská informační střediska
 - Infovenkov
 
- 31. říjen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 10 ... více - 26. srpen 2025:
Kompost a jeho výhody - leták
Informační leták, kte ... více - 21. srpen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 8/2025&nbs ... více 
Hygienici zjistili na jihu Moravy nedostatky u třetiny výrobců potravin
Hygienici zjistili na jihu Moravy nedostatky u třetiny výrobců potravin
Podle statistiky poruší vážně hygienické předpisy 30 až 40 procent výrobců pokrmů. 
Restauratéři a výrobci lahůdek skladovali potraviny při nesprávné teplotě, na jednom místě upravovali syrové maso, zeleninu či vejce s hotovými jídly nebo nedodržovali dobu minimální trvanlivosti výrobků. Hygienici řeší závady nejčastěji domluvou; pokud je výrobce pokrmů ochoten chyby odstranit a s kontrolory spolupracuje. Hygienici museli loni zavřít nebo vydat takzvané rozhodnutí o nápravných opatřeních. U přibližně 90 provozů; restauratéři a výrobci potravin zaplatili na pokutách kolem 900.000 korun. 
Jihomoravští hygienici loni provedli u výrobců potravin asi 3500 kontrol, nejméně v polovině z nich ověřovali, zda výrobci napravili dříve zjištěné nedostatky. Restaurace či vinárny kontrolují hygienici i ve večerních a nočních hodinách. 
Zdroj: sek      


  Vytiskni tuto stránku