František Mariánek, 21. květen 2010
Prováděcí vyhlášky k zákonu o potravinách - bezpečnost, hygiena, požadavky mikrobiologické, chemické, toxikologické

Úplné aktuálně platné znění otevřete kliknutím na číselné označení předpisu.

Znění jednotlivých změnových předpisů najdete ve Sbírce zákonů podle příslušného roku vydání a pořadového čísla (resp. čísla částky Sb.).

Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 69701 ; Vydáno : 17.5. 2010 ; Autor : Ing. Irena Suková

 

 

Úplné aktuálně platné znění vyhlášek k zákonu 110/1997 Sb.

III

Bezpečnost, hygiena, požadavky mikrobiologické, chemické, toxikologické – prováděcí vyhlášky

Pořadí v souboru

Základní předpis

Název

Změny

Zrušené předpisy

 

Číselné označení + účinnost od …

+ (citace Sb. zák.)

+ gesce (MZe/MZ)

 

Číselné označení

+ účinnost od …

+ (citace Sb. zák.)

Číselné označení

III-1

 

Zrušena  vyhláška 147/1998 Sb. včetně změn, o způsobu stanovení kritických bodů v technologii výroby – od 1. 4. 2010

Platí nařízení 178/2002/ES a nařízení 852/2004/ES a 853/2004/ES o hygieně

45/2010 Sb.

(zrušovací)

1. 4. 2010

(Sb.zák. 2010, č. 17)

 

 

147/1998 Sb.

196/2002 Sb.

161/2004/Sb.

 

III-2

 

Zrušena vyhláška 210/2004 Sb. o podmínkách a požadavcích na provozní a osobní hygienu při výrobě potravin a jejich uvádění do oběhu s výjimkou prodeje, kromě potravin živočišného původu

Platí nařízení 852/2004/ES a 853/2004/ES o hygieně – od 1.1.06

211/2006 Sb.

(zrušovací)

19.5.2006

(Sb.zák.2006, č. 70)

451/2002 Sb.

210/2004 Sb.

 

III-3

 

Zrušena vyhláška 132/2004 Sb. o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

Platí nařízení 2073/2006/ES

467/2006 Sb.

 (zrušovací)

11.10.2006

(Sb.zák.2006, č. 153)

294/1997 Sb.

91/1999 Sb.

132/2004 Sb.

 

III-4

296/1997 Sb.

28. 11. 1997)

(Sb. zák. 1997, č. 98)

MZ

Vyhláška, kterou se stanoví pravidla pro výběr epidemiologicky rizikových skupin potravin

_

_

III-5

 

Zrušena vyhláška 347/2002 Sb. o hygienických požadavcích na prodej potravin a rozsah vybavení prodejny podle sortimentu prodávaných potravin

Platí nařízení 852/2004/ES a 853/2004/ES o hygieně – od 1.1.06

127/2006 Sb.

(zrušovací)

6. 4.2006

(Sb.zák.2006, č. 61)

295/1997 Sb.

347/2002 Sb.

III-6

4/2008 Sb.

15. 2. 2008

Příloha 1

Příloha 2

Příloha 3

Příloha 4

Příloha 5

Příloha 6

Příloha 7

Příloha 8

Příloha 9

Příloha 10

 MZ

 

Vyhláška, kterou se stanoví druhy a podmínky použití přídatných látek a extrakčních rozpouštědel při výrobě potravin

 

130/2010 Sb.

1. 6. 2010

(Sb.zák. 2010, č. 46)

 

298/1997 Sb.

3/1999 Sb.

323/1999 Sb.

274/2000 Sb.

53/2002 Sb.

233/2002 Sb.

306/2004 Sb.

150/2005 Sb.

431/2005 Sb.

304/2004 Sb. 

III-7

447/2004 Sb.

(včetně příloh 3 - 5, přílohy 1 a 2 ve Sbírce)

1. 8 2004

(Sb. zák. 2004, č. 149)

MZ

Vyhláška o požadavcích na množství a druhy látek určených k aromatizaci potravin, podmínky jejich použití, požadavky na jejich zdravotní nezávadnost a podmínky použití chininu a kofeinu

-

298/1997 Sb.

3/1999 Sb.

323/1999 Sb.

274/2000 Sb.

52/2002 Sb.

III-8

54/2002 Sb.

1. 3. 2002

(Sb. zák. 2002, č. 23)

MZ

(Přílohy 1 - 3)

Vyhláška kterou se stanoví zdravotní požadavky na identitu a čistotu přídatných látek

318/2003 Sb.

1. 10. 2003

(Sb. zák. 2003, č. 105)

270/2005 Sb.

1.9.2005

(Sb.zák.2005, č. 99)

514/2006 Sb.

(Sb.zák.2005, č. 166)

319/2007 Sb.

(Sb.zák.2007,č.101)

III-9

305/2004 Sb.

(včetně přílohy)

20. 5. 2004

(Sb. zák. 2004, č. 100)

MZ

Vyhláška, kterou se stanoví druhy kontaminujících a toxikologicky významných látek a jejich přípustné množství v potravinách

Hodnocení => průměr 290
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář