František Mariánek, 7. prosinec 2009
   
     Kvalitní a zdravé potraviny - Výzva pro ekologické zemědělství
   Seminář za účasti evropských vědeckých špiček byl zaměřen na prezentaci nejnovějších výsledků výzkumů v oblasti biopotravin, na nové metodické přístupy zkoumání kvality potravin a představení priorit výzkumu EU v této oblasti.
27.11.2009
 
   
|  
 | 
 | 
| 
 Kvalitní a zdravé potraviny - Výzva pro ekologické zemědělství  
Dne 25.11.2009 proběhl ve spolupráci Ministerstva zemědělství a Vysoké školy chemicko-technologické seminář na téma "Kvalitní a zdravé potraviny - Výzva pro ekologické zemědělství" za účasti předních evropských odborníků.  
Seminář byl velmi úspěšný, zúčastnilo se více jak 100 posluchačů a diskutujících.  
Jednotlivé přednášky moderovala Prof. Ing. Jana Hajšlova, CSc. z VŠCHT a na níže zmíněná témata hovořili tito řečníci: 
Niels Halberg (ICROFS, DK) Core Organic – Potenciál výzkumu v oblasti ekologického zemědělství (PDF, 1,55 MB)
  Carlo Leifert (University of New Castle, UK) Bezpečnost, zdravotní aspekty a kvalita potravin z ekologického zemědělství a low-imput zemědělských systémů – závěry z výsledků výzkumného projektu Quality of Low Imput Food (QLIF) (PDF 751 kb)
  
Machteld Huber (Louis Boelk Institut, NL) Kvalita a vliv biopotravin na zdraví: Souhrn posledních výsledků výzkumu (PDF, 801 kb)
  
Ewa Rembialkowska (University of Life Sciences Varšava, PL) Etické aspekty ekologického zemědělství (4,61 MB)
  
Urs Niggli (FibL Frick, CH) Kvalita potravin z ekologické a konvenční zemědělské produkce: Výsledky z různé odborné literatury (PDF, 1,10 MB)
  
  |    | 
 
   
	
   
 
   Hodnocení
   1 |
   
2 |
   
3 |
   
4 |
   
5
   => průměr 1172