Odkazy
   - Agrární komora
 - Agroweb
 - Agris
 - Asociace soukr. zemědělství
 - Agronavigátor - ÚZEI
 - Moravskoslezský kraj
 - Min. zemědělství
 - Min. pro místní rozvoj
 - Min. životního prostředí
 - Státní zem. interv. fond
 - Český statistický úřad
 - Sbírka zákonů
 - Obchodní rejstřík
 - Portál veřejné správy
 - Vláda ČR
 - Evropská unie
 - Státní správa
 - Poradci MZe
 - Krajská informační střediska
 - Infovenkov
 
Aktuality
   - 31. říjen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 10 ... více - 26. srpen 2025:
Kompost a jeho výhody - leták
Informační leták, kte ... více - 21. srpen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 8/2025&nbs ... více 
	
   Renata Šarjaková, 5. prosinec 2007
   
SAFOODNET: výzkumný projekt EU 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
	
   
SAFOODNET: výzkumný projekt EU
V Brně se uskuteční 10. - 12. 12. 2007 workshop.
   Ve dnech 10.–12. prosince 2007 se uskuteční v Brně první workshop v rámci projektu SAFOODNET, který spolufinancuje Evropská komise prostřednictvím 6. rámcového programu V&V. Projekt SAFOODNET se týká spolupráce (vytváření sítě) mezi členskými státy EU a asociovanými kandidátskými zeměmi v oblasti bezpečnosti a hygieny potravin. Hlavním tématem workshopu je “detekce a identifikace škodlivých mikrobů”. Přednášky se budou zabývat:
– vzorkováním pro mikrobiologickou kontrolu v potravinářském průmyslu;
– vzorkováním pro laboratorní detekci patogenních mikroorganismů;
– vzorkováním pro detekci salmonely u drůbeže a prasat na farmách a jatkách;
– charakterizací bakteriálních druhů podle biochemických vlastností;
– molekulární epidemiologií mykobakteriálních infekcí.
V rámci workshopu se uskuteční řada praktických setkání. Více informací je k dispozici na stránkách projektu SAFOODNET. 
Informace o připravovaných akcích:
* 2. workshop na téma “Management mikrobiologického rizika v potravinářských procesech” se uskuteční ve dnech 13.–15. října 2008 v Lyngby (Dánsko);
* 3. workshop na téma “Management rizika pomocí hygienického designu a účinnost programů čištění a dezinfekce” se uskuteční na jaře 2009 v Estonsku.
První seminář k projektu SAFOODNET se uskutečnil ve dnech 22.–23. ledna 2007 v Espoo (Finsko). Je k dispozici sborník z tohoto semináře (viz příloha).
Příloha: Microbial Contaminants & Contamination Routes in Food Industry (pdf, 1,6 MB, 178 stran)
Pozn.: VTT, který je koordinátorem projektu SAFOODNET, vydává řadu vědeckých publikací. Tyto publikace se zaměřují na různé oblasti vědecké činnosti. Jedna z těchto oblastí se týká “Biotechnologie, potravinářského průmyslu, farmaceutických prostředků”.  Vybrané vědecké práce jsou volně přístupné. 
VTT Technical Research Centre of Finland, které se zabývá multidisciplinárním výzkumem, patří k největším výzkumným organizacím v severní Evropě.
Zdroj: Ing. Alexandra Kvasničková
   Hodnocení
   => průměr 954


  Vytiskni tuto stránku