- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 22. červenec 2025:
Bramborářský seminář v Březové
Bramborářský seminář 5. srpna 2025 o ... více - 27. červen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 6/2025&nbs ... více - 30. květen 2025:
Rodinný festival (Do)sečný věnec
Pozvánka na krásný rodinný festi ... více
Evropská zpráva o výživovém a zdravotním stavu obyvatelstva
Je uveden výtah z Evropské zprávy o výživovém a zdravotním stavu obyvatelstva, kde jsou shrnuty výsledky spotřeby potravin ze 14 evropských zemí (Belgie, Dánko, Finsko, Francie, Itálie, Maďarsko, Německo, Norsko, Portugalsko, Rakousko, Řecko, Španělsko, Švédsko a Velká Británie). Sledovaným obdobím byly léta 1961 až 2001. Datové údaje byly získány z informační báze FAO Food Balance Sheets a z databanky DAFNE. V této části jsou uvedeny výsledky spotřeby potravin rostlinného původu, a to ovoce, zelenina, brambory, obiloviny, cukr a cukrovinky, luštěniny, ořechy a olejnatá semena a rostlinné oleje se specielními údaji o spotřebě olivového oleje. V zprávě jsou uvedeny státy s nejvyšší a nejnižší úrovni spotřeby v kg ročně na průměrného spotřebitele v jednotlivých potravinových komoditách.