Křehké novozélandské jehněčí maso
Renata Šarjaková, 7. duben 2006
Křehké novozélandské jehněčí maso
Výzkumníci zjišťují gen, který způsobuje růst svaloviny, při nízkém podílu tuku a vysoké křehkosti masa.

Výška hřbetního špeku
Renata Šarjaková, 5. duben 2006
Výška hřbetního špeku
Hodnotu jatečného těla negativně ovlivňuje výskyt PRRS a kontinuální naskladňování zvířat.

Více místa - lepší přírůstky
Renata Šarjaková, 5. duben 2006
Více místa - lepší přírůstky
Výše přírůstků u prasat ve výkrmu závisí na velikosti plochy v kotci, kterou mají k dispozici.

Ptačí chřipka může zbrzdit realizaci směrnic EU o welfare brojlerů
Renata Šarjaková, 5. duben 2006
Ptačí chřipka může zbrzdit realizaci směrnic EU o welfare brojlerů
Zavedení přísnějších směrnic o welfare drůbeže se kvůli ptačí chřipce pravděpodobně odloží na roky 2009-2010.

FAO hlásí pokles BSE ve světě
Renata Šarjaková, 5. duben 2006
FAO hlásí pokles BSE ve světě
Choroba šílených krav ustupila o 50 % za poslední tři roky.

Pokles obsahu tuku v mléce
Renata Šarjaková, 3. duben 2006
Pokles obsahu tuku v mléce
Nízký obsah tuku v mléce může způsobit také konjugovaná kyselina linolová.

Mytí vajec v USA
Renata Šarjaková, 3. duben 2006
Mytí vajec v USA
Účinek průmyslového mycího procesu na mikrobiální znečištění vaječných skořápek.

Minerální látky ve výživě skotu
Renata Šarjaková, 3. duben 2006
Minerální látky ve výživě skotu
Cílené zkrmování minerálních látek šetří peníze.

Nová léčba mastitid
Renata Šarjaková, 30. březen 2006
Nová léčba mastitid
Aplikace Poly-x kravám stojícím na sucho je alternativou k aplikaci antibiotik; dává podnět k mobilizaci imunitního systému speciálně k produkci bílých krvinek, které ničí bakterie.

Vliv šafránu na oxidační stabilitu vaječného žloutku
Renata Šarjaková, 30. březen 2006
Vliv šafránu na oxidační stabilitu vaječného žloutku
Anti oxidační složky šafránu, které postupují krmivem do vaječného žloutku, zvyšují jeho antioxidační potenciál.