Nové preparáty pro boj s parazity
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Nové preparáty pro boj s parazity
Se začátkem nové pastevní sezony je třeba začít s bojem proti parazitům pomocí nových preparátů.

Prevence onemocnění dýchacích cest
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Prevence onemocnění dýchacích cest
Metafylaktické nasazení antibiotik u skotu může ulehčit léčbu onemocnění dýchacích cest.

Koncentrace progesteronu v mléce a vazba na plodnost, užitkovost a nemoci krav
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Koncentrace progesteronu v mléce a vazba na plodnost, užitkovost a nemoci krav
Zkušenosti z Irska: Profil progesteronu informuje o průběhu reprodukčního cyklu krav.

Optimální koncentrace lyzinu pro kance a prasničky
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Optimální koncentrace lyzinu pro kance a prasničky
Prasničky vykazují nadbytek proteinu při nižší hladině lyzinu než kanci.

Dřívější identifikace onemocnění paznehtu
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Dřívější identifikace onemocnění paznehtu
Pomocí termokamery je možné dříve identifikovat vznik zánětu v paznehtech.

Objevenm další bílkovinný marker
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Objevenm další bílkovinný marker
Nizozemští odborníci objevili již pátý genový marker, který může zlepšit genovou výbavu inseminačních býků.

Němečtí chovatelé prasat mají zájem o bioprodukci
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Němečtí chovatelé prasat mají zájem o bioprodukci
V letošním roce by mělo dojít k nárůstu bioprodukce vepřového masa v Německu.

V SRN prasata zkrmují zbytky
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
V SRN prasata zkrmují zbytky
V Německu bude zřejmě i nadále povoleno zkrmování zbytků prasatům.

Trend uzavřeného systému chovu
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Trend uzavřeného systému chovu
Pro chovatele prasnic je ekonomicky výhodné produkovat vlastní selata a také je vykrmovat.

Česká drůbež je konkurenceschopná
Renata Šarjaková, 12. květen 2006
Česká drůbež je konkurenceschopná
V souvislosti s ptačí chřipkou, která se objevila už i na území České republiky, je vhodné poukázat na to, že české drůbeží maso a drůbeží produkty nejen obstojí v mezinárodní konkurenci, ale jsou zcela zdravotně nezávadné.