Žádné osvědčení o dioxinu
Renata Šarjaková, 28. červen 2006
Žádné osvědčení o dioxinu
Farmáři by neměli podepisovat osvědčení, že jejich zvířata nedostávala krmiva obsahující dioxin.

UV desinfekce předmětů
Renata Šarjaková, 28. červen 2006
UV desinfekce předmětů
V holandském SPF chovu prasnic dezinfikují předměty pomocí UV lamp.

Antimikrobiální aktivita elektrolyzované okysličené vody
Renata Šarjaková, 28. červen 2006
Antimikrobiální aktivita elektrolyzované okysličené vody
Elektrolyzovaná okysličená voda (EOW) může inaktivovat bakteriální endotoxin, má fungicidní účinek a inaktivuje bakteirální a plísňové toxiny.

Systém odstavu může ovlivnit imunitu
Renata Šarjaková, 28. červen 2006
Systém odstavu může ovlivnit imunitu
Dělený časný odstav zepšuje růstovou užitkovost prasat v odchovu.

Užití živočišné plazmy v EU
Renata Šarjaková, 28. červen 2006
Užití živočišné plazmy v EU
Plazma, speciálně hyperimunní plazma, je významná v prevenci průjmů u odstavených selat.

Litý asfalt - stále více problémů
Renata Šarjaková, 28. červen 2006
Litý asfalt - stále více problémů
Před deseti lety byl litý asfalt na podlahy volných stájí to pravé. Nyní však přibývají stále více problémy. Má se litý asfalt vůbec ještě používat?

Kolostrum je základem úspěšného startu
Renata Šarjaková, 28. červen 2006
Kolostrum je základem úspěšného startu
Kvalitní výživa matek před porodem rozhoduje o množství kolostra a hladině imunoglobulinů.

Alternativa kastrace selat
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Alternativa kastrace selat
Ve Švýcarsku bude od roku 2009 zakázána kastrace selat bez narkózy.

Robustní krávy jsou žádoucí
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Robustní krávy jsou žádoucí
Krávy selektované na vysokou užitkovost a krmené vysokými dávkami koncentrovaných krmiv vykazovaly nižší plodnost. Profilování progesteronu umožňuje přesnější představu o plodnosti krav.

Vliv krmných dávek doplněných tukem na kvalitu vepřového masa
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Vliv krmných dávek doplněných tukem na kvalitu vepřového masa
Krmné dávky obohacené tukem zlešpují kvalitu vepřového masa.