SAFIZYM X aditivum do krmiv pro selata
Renata Šarjaková, 11. květen 2006
SAFIZYM X aditivum do krmiv pro selata
Dokumentace uveřejněná EFSA–FEEDAP k enzymovému přípravku SAFIZYM X.

Pozor na toxiny v krmivech
Renata Šarjaková, 11. květen 2006
Pozor na toxiny v krmivech
Při výrobě etanolu z kukuřice je riziko zvýšené koncentrace mykotoxinů ve vedlejších produktech.

Hygiena mléka v technologiích automatického dojení
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Hygiena mléka v technologiích automatického dojení
Poptávka po inovovaných metodách dojení a dobrém managementu.

Dojicí robot není alternativou pro velké podniky
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Dojicí robot není alternativou pro velké podniky
Kapacita dojicího robota je při počtu 60 až 80 krav vyčerpána - podniky sázejí na karuselovou dojírnu.

Sušené výpalky ve výživě kuřat
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Sušené výpalky ve výživě kuřat
Fytáza i kyselina citronová zvyšují u kuřat biologickou dostupnost fosforu ze sušených výpalků.

Vědecká zpráva EFSA k welfare aspektům
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Vědecká zpráva EFSA k welfare aspektům
hlavních systémů omračování a usmrcování aplikovaných u komerčně produkovaných živočišných druhů.

Vliv huminové kyseliny na užitkovost brojlerů
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Vliv huminové kyseliny na užitkovost brojlerů
Vysoká koncentrace kyseliny huminové v napájecí vodě neměla toxický účinek ani neovlivnila zdravotní stav kuřat.

Boj proti zárodkům zoonóz začíná ve stáji
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Boj proti zárodkům zoonóz začíná ve stáji
Vysoký počet případů alimentárních nákaz je možné snížit důsledným dodržování hygieny v prvovýrobě.
 

Selekce brojlerů na nižší citlivost vůči kolibacilóze
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Selekce brojlerů na nižší citlivost vůči kolibacilóze
Selekce pro snížení citlivosti brojlerů vůči kolibacilóze je možná.

Nová povolení pro francouzská probiotika
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Nová povolení pro francouzská probiotika
Probiotikům Levucell a Bactocell byly pozměněny podmínky používání v živočišné výrobě.