Ve Sbírce zákonů ČR byla zveřejněna vyhláška č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich.
Vydáno dne: 4. 3. 2016
Účinné od: 1. 8. 2016
Vyhláška upravuje v návaznosti na přímo použitelné předpisy Evropské unie:
- způsob označování potravin, v návaznosti na jejich členění podle druhu, skupiny nebo podskupiny, a složení potraviny,
- druhy potravin s členěním na skupiny a podskupiny,
- pro jednotlivé druhy potravin požadavky na jakost, technologické požadavky, požadavky na jakost vztahující se k názvu a přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení,
- pro jednotlivé druhy potravin
- teplotní režimy při uchovávání či zmrazování potravin,
- způsoby uchovávání a manipulace s potravinami během jejich uvádění na trh,
- zvláštní požadavky na přepravu,
- minimální technologické požadavky.