Renata Šarjaková, 11. listopad 2025
V Dubaji proběhl GULFOOD manufacturing

Gulfood Manufacturing 2025 letos probíhal od 4. do 6. listopadu. Už při vstupu do areálu bylo jasné, že jde opět o jednu z největších potravinářských událostí roku. Tentokrát ale ne zaměřenou na potraviny, ale na technologie pro jejich zpracování. 

 

Gulfood Manufacturing 2025 letos probíhal od 4. do 6. listopadu. Už při vstupu do areálu bylo jasné, že jde opět o jednu z největších potravinářských událostí roku. Tentokrát ale ne zaměřenou na potraviny, ale na technologie pro jejich zpracování. 

Jako v předešlých letech výrobní technologie doplnila také část Ingredients, kde jsme mohli najít základní komodity a příměsi pro výrobu potravin. Prezentovala se zde široká škála produkce - od velkých průmyslových pekáren a balících linek po sušená mléka a ořechy. 

Podle organizátorů se zde letos představilo více než 2,5 tisíce vystavovatelů ze 79 zemí a akce zabrala celkem 21 hal. Vedle klasických zastoupení letos přibyly tři nové národní pavilony a to Koreje, Japonska a Ruska.

Jedním z hlavních témat letošního ročníku je udržitelnost a digitalizace. Mnoho vystavovatelů prezentovalo technologie pro sledování původu potravin, robotická řešení pro automatizaci výroby a nové obalové materiály, které snižují uhlíkovou stopu. Každý den veletrhu doprovázely živé ukázky, ochutnávky, odborné přednášky i networkingové akce.

V sekci Gulfood Manufacturing letos vystavovaly také 4 české firmy a mnoho dalších veletrh osobně navštívilo.


Zpracoval:
Lukáš Zamrzla
zemědělský diplomat velvyslanectví ČR v Abú Dhabí
Mobil:+ 420 602 768 207, E-mail: lukas.zamrzla@mzv.gov.cz


Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 300
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář