Německý úřad pro hodnocení rizik (BfR) provedl studii zaměřenou na konzumaci energetických nápojů na festivalech, sportovních akcích a diskotékách.
Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 22. červenec 2025:
Bramborářský seminář v Březové
Bramborářský seminář 5. srpna 2025 o ... více - 27. červen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 6/2025&nbs ... více - 30. květen 2025:
Rodinný festival (Do)sečný věnec
Pozvánka na krásný rodinný festi ... více
František Mariánek, 17. únor 2014
Tisková zpráva SZIF
Stanovisko SZIF k výroku pana Romana
Vaňka, zakladatele Pražského kulinářského institutu
institutu
Renata Šarjaková, 16. leden 2014
Evropský parlament důraznější proti potravinovým podvodům
Poslanci Evropského parlamentu požadují povinné zveřejňování původu masa, přísnější kontroly výrobců potravin a mnohem tvrdší tresty za podvody v potravinářství.
agronavigator.cz , 25. listopad 2013
Tisková zpráva SZPI ze dne 24. 11. 2013.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Tesco Stores ČR, a.s. neprodleně stáhnout z tržní sítě závadnou potravinu Wafers chocolate & hazelnut OATLAND, Oplatky s lísko-ořechovým krémem máčené v čokoládě v balení o hmotnosti 400 g a s označením data minimální trvanlivosti do 18. 3. 2014, země původu: Polsko.
agronavigator.cz , 25. listopad 2013
Mlýnek na odšťavňování - nebezpečný výrobek
Informace Ministerstva zdravotnictví o stanovení nebezpečného výrobku - Mlýnku na odšťavňování.
František Mariánek, 12. listopad 2013
I české maso je „prémiové“
To, co je v našich chovech považováno za standard, se v některých případech nabízí na našem trhu jako něco výjimečného. Například časopis Ekonom uvádí, že se zde nabízí „prémiové“ hovězí maso, které pochází z chovů, kde se skotu nepodávají ani antibiotika, ani hormony.
Renata Šarjaková, 23. říjen 2013
Salmonela v produktech rostlinného původu - nové nebezpečí?

Salmonelóza je spojována především s konzumací nesprávně tepelně upraveného drůbežího masa a vajec, v poslední době jsou popisovány i epidemické výskyty způsobené produkty rostlinného původu.
Renata Šarjaková, 23. říjen 2013
Sýry se salmonelou nejíst
Kdo si zakoupil níže jmenované sýry s uvedeným datem spotřeby, udělá nejlépe, vrátí-li je prodejci nebo výrobci.
František Mariánek, 29. září 2013
Tisková zpráva MZe ČR
Ministerstvo zemědělství a Komora veterinárních lékařů: Dosavadní označování země původu je třeba zpřísnit
Renata Šarjaková, 9. září 2013
Pexeso: Víš co jíš? České ovoce a zelenina
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal nové pexeso „Víš co jíš? České ovoce a zelenina“ pro nejmladší spotřebitele.