Odkazy
   - Agrární komora
 - Agroweb
 - Agris
 - Asociace soukr. zemědělství
 - Agronavigátor - ÚZEI
 - Moravskoslezský kraj
 - Min. zemědělství
 - Min. pro místní rozvoj
 - Min. životního prostředí
 - Státní zem. interv. fond
 - Český statistický úřad
 - Sbírka zákonů
 - Obchodní rejstřík
 - Portál veřejné správy
 - Vláda ČR
 - Evropská unie
 - Státní správa
 - Poradci MZe
 - Krajská informační střediska
 - Infovenkov
 
Aktuality
   - 31. říjen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 10 ... více - 26. srpen 2025:
Kompost a jeho výhody - leták
Informační leták, kte ... více - 21. srpen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 8/2025&nbs ... více 
	
   Renata Šarjaková, 25. červenec 2006
   
Nové standardy pro klíčové kontaminanty a potravinová aditiva
   
   
	
   
Nové standardy pro klíčové kontaminanty a potravinová aditiva
Komise Codex Alimentarius přijala nové standardy pro maximálně přípustnou hodnotu klíčových kontaminantů a potravinových aditiv.
 Komise Codex Alimentarius přijala nové standardy pro maximálně přípustnou hodnotu klíčových kontaminantů a potravinových aditiv, které by měly mít rozhodující dopad na bezpečnost a jakost potravin, konzumovaných spotřebiteli. Zákonná ustanovení mezinárodních standardů rovněž pozitivně ovlivní mezinárodní trhy a rozšíří pro spotřebitele možnosti výběru. Standardy se týkají kontaminantů jako je olovo v rybách či kadmium v rýži a zahrnují praktické manuály o způsobech prevence a redukce dioxinů v potravinách a krmivech a aflatoxinů v para ořeších (brazil nuts). CAC rovněž ustavila Task Force (skupina expertů pracovních skupin, kteří pracují na specifickém úkolu. Skupina nemá rozhodovací pravomoce a jejím úkolem je připravovat konkrétní podklady a návrhy pro rozhodování pracovních skupin) se zaměřením na otázky antimikrobiální rezistence v potravinách živočišného původu. Task Force by měla vypracovat politiku a strategii k posuzování rizik s cílem zvyšování bezpečnosti potravin a snižování rizik spojených s použitím některých antimikrobiálních prostředků v živočišné výrobě, včetně akvakultur. Více informací na adrese 
Zdroj ionfo ÚZPI
   Hodnocení
   => průměr 1005


  Vytiskni tuto stránku