Vliv konzumace jablek na snižování hladiny cholesterolu
František Mariánek, 4. leden 2011
Vliv konzumace jablek na snižování hladiny cholesterolu
Podle zjištění výzkumného projektu ISAFRUIT může konzumace dvou jablek denně pomáhat snižovat cholesterol až o 10 %.

Pšenice obohacená zinkem
František Mariánek, 2. leden 2011
Pšenice obohacená zinkem
Nová odrůda pšenice s vyšším obsahem zinku by mohla předcházet nedostatku živin.

Tisková zpráva MZe ČR
František Mariánek, 2. leden 2011
Tisková zpráva MZe ČR
Kompletní seznam oceněných výrobků Regionální potravina

Templářské sklepy Čejkovice prodávaly klamavě označená vína
František Mariánek, 22. listopad 2010
Templářské sklepy Čejkovice prodávaly klamavě označená vína

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce v rámci kontrol, které byly zaměřeny na kontrolu vinařské evidence, odhalili další společnost, která vykupovala hrozny neznámého původu.


Tisková zpráva MZe ČR
František Mariánek, 27. říjen 2010
Tisková zpráva MZe ČR

Potvrzeno: Klasa je používaná oprávněně


Tisková zpráva MZe ze dne 21.10.2010
František Mariánek, 24. říjen 2010
Tisková zpráva MZe ze dne 21.10.2010
Regionální potravina zná své vítěze ve všech krajích

Mléko a mléčné výrobky -ano či ne
František Mariánek, 12. říjen 2010
Mléko a mléčné výrobky -ano či ne
Mléko obsahuje důležité složky, jako bílkoviny, tuky, sacharidy (laktózu), vitaminy (riboflavin) a minerální látky. Z minerálních látek obsahuje hlevně vápník (1220 mg/l), draslík (1440 mg/l), sodík (600 mg/l) a dále i hořčík a fosfor.

Regionální potravina MSK
František Mariánek, 16. září 2010
Regionální potravina MSK

Soutěž o novou značku „Regionální potravina Moravskoslezského kraje“ byla zahájena

Ostrava 15. září 2010 


Cesta k zdravému stylu života
František Mariánek, 22. květen 2010
Cesta k zdravému stylu života
Mléko plné života, energie, chuti, minerálů a vitamínů 

Silné kosti díky pivu
František Mariánek, 8. květen 2010
Silné kosti díky pivu
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 100778 ; Vydáno : 3.5. 2010 ; Autor : Ing. Iva Hvízdalová
Vliv křemíku, který je obsažený v chmeleném pivu z ječného sladu, na denzitu kostí.