Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Namlít se smí jen před zákazníkem
Renata Šarjaková, 7. únor 2014
Namlít se smí jen před zákazníkem
Podle § 9 odst. 3 vyhlášky č. 326/2001 Sb. musí být mleté čerstvé maso připravováno jen před zákazníkem (spotřebitelem), výjimkou je mleté maso balené.

Inspekce zakázala mák s nadlimitním množstvím opiových alkaloidů
Renata Šarjaková, 6. únor 2014
Inspekce zakázala mák s nadlimitním množstvím opiových alkaloidů
Nadlimitní hodnoty opiového alkaloidu morfinu v potravinářském máku zjistila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) při analýze vzorků odebraných u výrobců i v maloobchodní síti v ČR.

Potraviny se značkou Klasa bez závad
Renata Šarjaková, 29. leden 2014
Potraviny se značkou Klasa bez závad
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) podrobila v roce 2013 kontrole 229 potravin oceněných značkou Klasa od celkem 72 tuzemských výrobců.

Veletrh SALIMA si letos návštěvníci mohou opravdu VYCHUTNAT
Renata Šarjaková, 23. leden 2014
Veletrh SALIMA si letos návštěvníci mohou opravdu VYCHUTNAT

Veletrh SALIMA si letos návštěvníci mohou opravdu VYCHUTNAT


Regionální potravina se účastní mezinárodního veletrhu Internationale Grüne Woche v Berlíně
Renata Šarjaková, 22. leden 2014
Regionální potravina se účastní mezinárodního veletrhu Internationale Grüne Woche v Berlíně

Čtyři držitelé značky Regionální potravina se ve dnech 17. – 26. ledna 2014 představí v Berlíně v rámci potravinářského veletrhu Internationale Grüne Woche. Návštěvníci se mohou těšit na šunky, paštiky, pivo a další pochutiny z českých a moravských regionů.


Výrobci Regionálních potravin se zúčastní veletrhu v Brně
Renata Šarjaková, 13. leden 2014
Výrobci Regionálních potravin se zúčastní veletrhu v Brně

Držitelé značky Regionální potravina představí oceněné výrobky na veletrhu cestovního ruchu REGIONTOUR a GO 2014 v gastronomické sekci RegFoodFest – festivalu krajových specialit a regionálních potravin. Akce proběhne od 16. do 19. ledna v pavilonu P na brněnském výstavišti.


Zpravodaj Regionální potravina
Renata Šarjaková, 6. leden 2014
Zpravodaj Regionální potravina
Zpravodaj Regionální potravina

Valašský frgál získal CHZO
František Mariánek, 2. leden 2014
Valašský frgál získal CHZO
Nařízením Komise č. 1263/2013 byl schválen zápis názvu "Valašský frgál" do rejstříku chráněných označení původu a chráněných zeměpisných označení.

Fórum o kvalitě potravin
Renata Šarjaková, 9. prosinec 2013
Fórum o kvalitě potravin
Fórum o kvalitě potravin

KLASOU se může pyšnit dalších sedmnáct výrobků!
Renata Šarjaková, 5. prosinec 2013
KLASOU se může pyšnit dalších sedmnáct výrobků!
Národní značku kvality KLASA nově získalo dalších 17 výrobků od dvou výrobců.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství