Potravinářská výroba
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 2. prosinec 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 11/2025&nb ... více - 31. říjen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 10 ... více - 26. srpen 2025:
Kompost a jeho výhody - leták
Informační leták, kte ... více
Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem Praha, Českou zemědělskou univerzitou a Vysokou školou chemicko-technologickou Praha Vás zvou na 10. ročník akce pro rodiny s dětmi a školní kolektivy „Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?“.
Mimo jiné i díky tlaku Potravinářské komory ČR a Asociace českého tradičního obchodu navrhne Evropská komise odložení platnosti nařízení proti odlesňování o další rok. Podle organizací je navržený systém nefunkční a chaotický, což vede k mnoha nepochopitelným situacím.
Podle odborníků se máme v Evropě – nejrychleji se oteplujícím kontinentu – připravit na extrémní situace. Zmiňují zejména čtyři případy.
S novým školním rokem vstoupila v platnost nová vyhláška o školním stravování, která přináší zásadní změny. Její zavedení ovšem provází silná vlna mýtů a nepravd, které se šíří napříč médii i sociálními sítěmi. Potravinářská komora se proto rozhodla uvést podstatná fakta na pravou míru a objasnit skutečné dopady změn.
Potravinářský sektor je neustále pod drobnohledem a legislativní změny se dějí rychlým tempem. Chcete mít jistotu, že vaše podnikání splňuje všechny aktuální požadavky a legislativu? Připojte se k odbornému kurzu, který připravilo Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací.
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze si vás dovoluje pozvat na další seminář ze série "BEZPEČNÁ VÝŽIVA", tentokrát s názvem Bezpečné potraviny: Současné trendy a výzvy pro výrobce, prodejce i konzumenty.
Potravinová soběstačnost Česka je na ústupu. Zatímco podle ekonoma Petra Bartoně přinášejí dovozy levnější potraviny a ochranu před výkyvy trhu, místopředseda Sdružení drůbežářských podniků David Bednář varuje, že krize i pandemie ukázaly nezastupitelnou roli domácích producentů. Debata v pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS přinesla ostrý střet názorů.
Evropská unie rozhodla, že z regálů zmizí některé potraviny obsahující uzenou příchuť vytvořenou pomocí kouřových aromat. Nejde tedy o tradičně uzené výrobky, ale o ty, u nichž byla tato látka vyvinuta jako alternativa k běžnému uzení a zároveň neprošly schválením EU. Výrobci nyní musí receptury upravit a dosáhnout kouřové chuti jiným způsobem, a to bez navýšení nákladů.
Novela zakazující prodej energetických nápojů dětem do 14 let dopadne podle kritiků i na nápoje, které poslanci regulovat nechtěli. Může jít o chybu v legislativě.




