Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Držitelé značky Regionální potravina představí oceněné výrobky na Mezinárodním veletrhu SALIMA 2014
Renata Šarjaková, 20. únor 2014
Držitelé značky Regionální potravina představí oceněné výrobky na Mezinárodním veletrhu SALIMA 2014
V rámci stánků Klasy a Jihomoravského kraje představí držitelé značky Regionální potravina své oceněné výrobky. Akce proběhne od 25. do 28. února v pavilonu A 1 na brněnském výstavišti.

Stanovisko SZIF k výroku pana Romana Vaňka, zakladatele Pražského kulinářského institutu
Renata Šarjaková, 18. únor 2014
Stanovisko SZIF k výroku pana Romana Vaňka, zakladatele Pražského kulinářského institutu
V neděli 9. února 2014 uvedla ČT 24 polední pořad Otázky Václava Moravce, který obsahoval také vstup Romana Vaňka ke kvalitě potravin.

Zlatá Salima 2014
Renata Šarjaková, 11. únor 2014
Zlatá Salima 2014

Zlatá Salima 2014


Tisková zpráva MZe
František Mariánek, 9. únor 2014
Tisková zpráva MZe
Zemědělské zákony, které nyní projednají poslanci, posílí ochranu spotřebitelů a zvýší sankce pro nepoctivé obchodníky

Pozor při obchodování s vepřovým masem mimo EU
Renata Šarjaková, 7. únor 2014
Pozor při obchodování s vepřovým masem mimo EU

Státní veterinární správa v souvislosti s výskytem afrického moru prasat v Litvě a s medializovanou problematikou vývozu prasat uvádí, že výrobky z vepřového masa lze z ČR za určitých podmínek do Ruské federace a Celní unie vyvážet. V tomto smyslu Státní veterinární správa také informovala všechny krajské veterinární správy.


Namlít se smí jen před zákazníkem
Renata Šarjaková, 7. únor 2014
Namlít se smí jen před zákazníkem
Podle § 9 odst. 3 vyhlášky č. 326/2001 Sb. musí být mleté čerstvé maso připravováno jen před zákazníkem (spotřebitelem), výjimkou je mleté maso balené.

Inspekce zakázala mák s nadlimitním množstvím opiových alkaloidů
Renata Šarjaková, 6. únor 2014
Inspekce zakázala mák s nadlimitním množstvím opiových alkaloidů
Nadlimitní hodnoty opiového alkaloidu morfinu v potravinářském máku zjistila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) při analýze vzorků odebraných u výrobců i v maloobchodní síti v ČR.

Potraviny se značkou Klasa bez závad
Renata Šarjaková, 29. leden 2014
Potraviny se značkou Klasa bez závad
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) podrobila v roce 2013 kontrole 229 potravin oceněných značkou Klasa od celkem 72 tuzemských výrobců.

Veletrh SALIMA si letos návštěvníci mohou opravdu VYCHUTNAT
Renata Šarjaková, 23. leden 2014
Veletrh SALIMA si letos návštěvníci mohou opravdu VYCHUTNAT

Veletrh SALIMA si letos návštěvníci mohou opravdu VYCHUTNAT


Regionální potravina se účastní mezinárodního veletrhu Internationale Grüne Woche v Berlíně
Renata Šarjaková, 22. leden 2014
Regionální potravina se účastní mezinárodního veletrhu Internationale Grüne Woche v Berlíně

Čtyři držitelé značky Regionální potravina se ve dnech 17. – 26. ledna 2014 představí v Berlíně v rámci potravinářského veletrhu Internationale Grüne Woche. Návštěvníci se mohou těšit na šunky, paštiky, pivo a další pochutiny z českých a moravských regionů.


Úvodní stranaZprávyPotravinářství