Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Vyjádření k odejmutí značky KLASA - výrobek Hruška, výrobce Promega spol. s r.o
Renata Šarjaková, 25. květen 2015
Vyjádření k odejmutí značky KLASA - výrobek Hruška, výrobce Promega spol. s r.o
Státní zemědělský intervenční fond (SZIF), který administruje značku kvality KLASA, informuje, že u oceněného produktu Hruška od výrobce Promega spol. s r.o. došlo ke zjištění látky, která není uvedena v označení potraviny a pro tento druh výrobku není povolena. Vyplývá to z kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce. U tohoto výrobku byl zahájen proces odebírání značky.

Stanovení přípustných odchylek od nutričních hodnot uváděných…
Renata Šarjaková, 25. květen 2015
Stanovení přípustných odchylek od nutričních hodnot uváděných…

Pokyny Komise EU pro příslušné orgány pověřené kontrolou shody s právními předpisy s ohledem na stanovení přípustných odchylek od nutričních hodnot uvedených na etiketě.


Monitoring přítomnosti perchlorátu v potravinách
Renata Šarjaková, 25. květen 2015
Monitoring přítomnosti perchlorátu v potravinách
    Podle nového doporučení Komise EU budou členské státy ve spolupráci s výrobci sledovat výskyt perchlorátu ve vybraných potravinách.

Použití oxidu křemičitého v roubovaném kopolymeru polyvinylalk…
Renata Šarjaková, 19. květen 2015
Použití oxidu křemičitého v roubovaném kopolymeru polyvinylalk…

    Komise povolila aplikaci oxidu křemičitého (E 551) v roubovaném kopolymeru PVA-PEG používaného jako potahové vrstvy v doplňcích stravy.


Ošetřování potravin ionizujícím zářením v EU
Renata Šarjaková, 19. květen 2015
Ošetřování potravin ionizujícím zářením v EU

    Tato zpráva, kterou požaduje čl. 7 odst. 4 směrnice Evropského parlamentu a Rady 1999/2/ES o sbližování právních předpisů členských států týkajících se potravin a složek potravin ošetřovaných ionizujícím zářením, popisuje období od 1. ledna do 31. prosince 2013.


Šetření průměrných cen vybraných výrobků 2015
Renata Šarjaková, 18. květen 2015
Šetření průměrných cen vybraných výrobků 2015
Potravinářské výrobky

Ve Zlínském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2015
Renata Šarjaková, 12. květen 2015
Ve Zlínském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2015
Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Zlínského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015.

Analýza: Český potravinářský průmysl se zvedá
Renata Šarjaková, 7. květen 2015
Analýza: Český potravinářský průmysl se zvedá
Oživení české ekonomiky zasáhlo prostřednictvím rostoucí spotřeby domácností i tuzemskou výrobu potravinářského zboží.

Řady výrobků KLASA se nově rozšířily
Renata Šarjaková, 5. květen 2015
Řady výrobků KLASA se nově rozšířily

Řady výrobků KLASA se nově rozšířily


Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2015
Renata Šarjaková, 24. duben 2015
Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2015

Vážení,

dovoluji si Vás oslovit v souvislosti s šestým ročníkem soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje, kterou vyhlásilo Ministerstvo zemědělství ČR za podpory Moravskoslezského kraje.


Úvodní stranaZprávyPotravinářství