Renata Šarjaková, 10. srpen 2015
K čemu jsou strategické zásoby potravin?
Správa státních hmotných rezerv (SSHR) představila v minulých dnech kroky, jejichž cílem je snížit náklady na uchovávání strategických zásob potravin.
Přítomnost mykotoxinů je jedním ze závažných rizik, ohrožujících nejen bezpečnost potravinového řetězce, ale zejména zdraví zvířat a jejich užitkovost. ÚKZÚZ věnuje soustavnou pozornost kontrole jejich výskytu v krmivech.
Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Moravskoslezského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 82 produktů od 34 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly pekařské výrobky včetně těstovin v počtu 20 výrobků.