Obchodníci se od papírových letáků a plastových kartiček přesouvají k mobilním aplikacím. V nich se přihlásíte k věrnostním programům, které nabízejí slevy, výhody nebo sběr věrnostních bodů. Výměnou za to však po uživatelích požadují osobní informace - jméno, bydliště, datum narození nebo telefonní číslo.
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 22. červenec 2025:
Bramborářský seminář v Březové
Bramborářský seminář 5. srpna 2025 o ... více - 27. červen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 6/2025&nbs ... více - 30. květen 2025:
Rodinný festival (Do)sečný věnec
Pozvánka na krásný rodinný festi ... více
Do českých obchodů přichází změna. Od 1. září si budete moci koupit vajíčka nebo majonézu mimo chladicí boxy kdekoliv na ploše prodejny. Novela, kterou připravuje ministerstvo zemědělství, totiž umožní skladovat vajíčka v prostorách s teplotou do 24 stupňů Celsia. Do teď to bylo 18 stupňů.
Konkurence zafungovala, supermarkety v Německu zlevňují o sto šest. A v Česku? Nic
Ve světě se formuje koalice velkých firem, které vyrábějí, převážejí a skladují mražené potraviny. Nyní musí teploměr jejich mrazáků ukazovat alespoň -18°C, firmy však tvrdí, že by stačilo -15°C. Znamenalo by to výraznou úsporu emisí i nákladů.
Pivaři mění návyky. Nealko pivo dobývá Česko, hospody ztrácejí zákazníky
Špekáčky na ohni chutnají jako prázdniny u babičky, jejich opékání je každoroční rituál, bez kterého si u nás léto dovede představit málokdo. Jak vybrat ty nejlepší a co s nimi, když nevyjde počasí nebo pár kousků zbude?
V Česku v poslední době nastává poněkud paradoxní situace. Z Česka se vyváží stále více hovězího masa a drůbeže. Zahraniční odběratelé totiž přeplatí ty české. Maso pak ale v zemi chybí, a tak se musí ve větší míře zase dovážet.
Potraviny zbytečně podraží kvůli obalům. Konkurence má výhodu, řeší výrobci
Zpráva o trhu s biopotravinami v ČR
Švédsko je zatím posledním z evropských států, které nařizují svým restauratérům informovat o zemi původu jimi používaného masa. Zařadilo se tak do společnosti Finska, Slovenska, Estonska a Francie, které k těmto krokům už přistoupily nebo se na ně chystají. Cílem je větší informovanost zákazníků. Časem by podobná regulace mohla být v celé EU.