Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Inspekce zadržela zásilku chilli papriček s pesticidy
Renata Šarjaková, 24. září 2015
Inspekce zadržela zásilku chilli papriček s pesticidy
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve spolupráci s Celním úřadem Praha Ruzyně nevpustila na trh zásilku nevyhovující potraviny „Chilli papričky“ (Red Chilly, balení 1023 g) o celkové hmotnosti 385 kg.

Potravin zasažených cizorodými látkami výrazně ubylo. Vyplývá to z nové zprávy Ministerstva zemědělství
Renata Šarjaková, 9. září 2015
Potravin zasažených cizorodými látkami výrazně ubylo. Vyplývá to z nové zprávy Ministerstva zemědělství
Potravin, surovin a krmiv, které obsahují nadlimitní množství cizorodých látek, je ve srovnání s minulými roky méně.

Šetření průměrných cen vybraných výrobků 2015
Renata Šarjaková, 14. srpen 2015
Šetření průměrných cen vybraných výrobků 2015

potravinářské výrobky


Třetinu zásilek z Polska příjemci dopředu nenahlásili, ukázaly kontroly
Renata Šarjaková, 12. srpen 2015
Třetinu zásilek z Polska příjemci dopředu nenahlásili, ukázaly kontroly
Pět kontrolních akcí provedených postupně od začátku roku Krajskou veterinární správou pro Královéhradecký kraj ve spolupráci s Celní správou České republiky na hraničních přechodech Královec a Náchod-Běloves ukázalo, že u více než třetiny zásilek nenahlásil příjemce příchod zboží, jak mu ukládá legislativa.

Odborný diskuzní seminář MZe: Perspektivy českého potravinářství
Renata Šarjaková, 11. srpen 2015
Odborný diskuzní seminář MZe: Perspektivy českého potravinářství
Odborný diskuzní seminář MZe: Perspektivy českého potravinářství

K čemu jsou strategické zásoby potravin?
Renata Šarjaková, 10. srpen 2015
K čemu jsou strategické zásoby potravin?
Správa státních hmotných rezerv (SSHR) představila v minulých dnech kroky, jejichž cílem je snížit náklady na uchovávání strategických zásob potravin.

Označení vína
František Mariánek, 21. červenec 2015
Označení vína
Sudy na víno zůstanou, dostanou kontrolní pásku, plánuje MZe

Zápisy z jednání Koordinační skupiny bezpečnosti potravin
Renata Šarjaková, 15. červenec 2015
Zápisy z jednání Koordinační skupiny bezpečnosti potravin
29. zasedání Koordinační skupiny bezpečnosti potravin (KSBP), stálého poradního orgánu ministra zemědělství v oblasti bezpečnosti potravin, se uskutečnilo 24. června 2015 v budově Ministerstva zemědělství v Praze.

Kuřecí řízky obsahovaly salmonelu
Renata Šarjaková, 15. červenec 2015
Kuřecí řízky obsahovaly salmonelu
Státní veterinární správa v souvislosti s kontrolou v místě určení upozorňuje veřejnost na nález bakterií salmonely. Zásilka 210 kilogramů kuřecích prsních řízků z Polska, které prodávala prodejna masa a uzenin v Bruntále, obsahovala bakterie Salmonelly enteritidis.

Mykotoxiny v krmivech
Renata Šarjaková, 9. červenec 2015
Mykotoxiny v krmivech

Přítomnost mykotoxinů je jedním ze závažných rizik, ohrožujících nejen bezpečnost potravinového řetězce, ale zejména zdraví zvířat a jejich užitkovost. ÚKZÚZ věnuje soustavnou pozornost kontrole jejich výskytu v krmivech.


Úvodní stranaZprávyPotravinářství