Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Anketa ke školnímu projektu
Renata Šarjaková, 26. září 2018
Anketa ke školnímu projektu

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) kromě zemědělských dotací administruje také dva školní projekty: Ovoce a zelenina do škol a Mléko do škol.


Příručka pro provozovatele potravinářských podniků k problematice obchodních norem pro potraviny živočišného původu (2018)
Renata Šarjaková, 24. září 2018
Příručka pro provozovatele potravinářských podniků k problematice obchodních norem pro potraviny živočišného původu (2018)
V pořadí již 4. příručka pro provozovatele potravinářských podniků, tentokrát se zaměřením na potraviny živočišného původu.

Zpráva o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2017
Renata Šarjaková, 18. září 2018
Zpráva o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2017

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v rezortu zemědělství v roce 2017.


Prezentace českých potravinářských výrobků v Libanonu (říjen 2018)
Renata Šarjaková, 13. září 2018
Prezentace českých potravinářských výrobků v Libanonu (říjen 2018)

Velvyslanectví ČR v Libanonu ve spolupráci s MZe ČR a MZV ČR připravuje propagační akci českých potravinářských výrobků, která je plánována na druhou polovinu října 2018.


Světový potravinový summit v Kodani s účastí ČR
Renata Šarjaková, 6. září 2018
Světový potravinový summit v Kodani s účastí ČR

Zajištění více lepších potravin pro více spotřebitelů při maximálním využití zdrojů bylo tématem Světového potravinového summitu, který se v závěru týdne konal v Kodani. Účastnili se ho představitelé vlád 56 zemí včetně francouzského ministra zemědělství Stéphana Traverta a více než 200 odborníků z celého světa.


Bio je v kurzu
Renata Šarjaková, 3. září 2018
Bio je v kurzu

Obrat trhu s biopotravinami totiž v České republice každým rokem stoupá


Zahájení činnosti v potravinářství
Renata Šarjaková, 30. srpen 2018
Zahájení činnosti v potravinářství

Základní informace a podmínky pro provozování činnosti v potravinářství pro budoucí provozovatele potravinářského podniku.


Kontrola Potravinářské inspekce ukázala nízkou kvalitu dovozových sýrů - nevyhověl každý čtvrtý
Renata Šarjaková, 23. srpen 2018
Kontrola Potravinářské inspekce ukázala nízkou kvalitu dovozových sýrů - nevyhověl každý čtvrtý

Na základě nevyhovujících výsledků minulých kontrol uskutečnila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) cílenou kontrolní akci zaměřenou na segment přírodních polotvrdých sýrů původem ze zahraničí. K nejznámějším druhům polotvrdých sýrů patří mezi tuzemskými spotřebiteli eidam, čedar, gouda a další.


Novinky v Regionální potravině
Renata Šarjaková, 23. srpen 2018
Novinky v Regionální potravině

Popularita Regionální potraviny rok od roku stoupá. Státní zemědělský intervenční fond (SZIF), který značku spravuje, se snaží o neustálé vylepšení pro spotřebitele, ať už jde o stejnojmennou mobilní aplikaci REGIONÁLNÍ POTRAVINA nebo SÍŤOVKA. Teď přichází s inovací webových stránek a spoluprací s pořadem Výleťák.


Které produkty získají značení Česká biopotravina roku 2018?

Úvodní stranaZprávyPotravinářství