Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Chutné české kuře a česká vejce nejen na velikonoční svátky
Renata Šarjaková, 27. březen 2018
Chutné české kuře a česká vejce nejen na velikonoční svátky
Agrární komora České republiky a chovatelé drůbeže a nosnic sdružení v Českomoravské drůbežářské unii, společně se zástupci veterinární správy připravili pro spotřebitele již tradiční předvelikonoční setkání s novináři tak, aby mohli upozornit na aktuální problematiku v produkci drůbežího masa a vajec.

Celoevropská kontrolní akce na e-shopy zjistila 779 nabídek nevyhovujících potravin
Renata Šarjaková, 15. březen 2018
Celoevropská kontrolní akce na e-shopy zjistila 779 nabídek nevyhovujících potravin
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se zúčastnila koordinovaného kontrolního program EU se zaměřením na potraviny nabízené prostřednictvím internetu (CCP_eFOOD).

České firmy se představily na veletrhu FOODEX JAPAN 2018
Renata Šarjaková, 14. březen 2018
České firmy se představily na veletrhu FOODEX JAPAN 2018

České firmy se již pátým rokem prezentovaly na jednom z nejvýznamnějších potravinářských veletrhů v Asii – FOODEX JAPAN.


Kontroly SZPI 2017
Renata Šarjaková, 7. březen 2018
Kontroly SZPI 2017

Konference: Potraviny, zdraví a výživa. Podtitul: Bílkoviny
Renata Šarjaková, 2. březen 2018
Konference: Potraviny, zdraví a výživa. Podtitul: Bílkoviny
Konference: Potraviny, zdraví a výživa. Podtitul: Bílkoviny

Projekt: Učíme se vařit bio - propojuje budoucí kuchaře se světem biopotravin
Renata Šarjaková, 16. únor 2018
Projekt: Učíme se vařit bio - propojuje budoucí kuchaře se světem biopotravin

Používání lokálních surovin navíc s ohledem na sezónnost je dnes považováno za základ moderní gastronomie. Dáte-li navíc přednost bioproduktům, získáte nejen kvalitní surovinu, ale zároveň podpoříte producenty, kteří dali přednost přirozenému způsobu pěstování plodin a chovu zvířat bez negativních vlivů na životní prostředí.


Pozvánka na semináře: Regionální potravina 2018
Renata Šarjaková, 23. leden 2018
Pozvánka na semináře: Regionální potravina 2018

Vážení výrobci potravin,

dovolujeme si Vás pozvat na seminář Jak správně značit potraviny? v rámci projektu Regionální potravina pod záštitou Ministerstva zemědělství a Státního zemědělského intervenčního fondu.


Potravinářská inspekce kontrolovala ošetření potravin ionizujícím zářením
Renata Šarjaková, 23. leden 2018
Potravinářská inspekce kontrolovala ošetření potravin ionizujícím zářením

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uskutečnila v roce 2017 kontrolní akci s cílem ověřit, zda výrobci a dovozci informují na obalu spotřebitele o použití ionizujícího záření u potravin, které byly touto technologií ošetřeny. Tuto informační povinnost ukládají evropské i národní právní předpisy.


České potraviny na prestižním veletrhu Internationale Grüne Woche
Renata Šarjaková, 19. leden 2018
České potraviny na prestižním veletrhu Internationale Grüne Woche

České potraviny na prestižním veletrhu Internationale Grüne Woche


Regionální potraviny na veletrzích GO a REGIONTOUR
Renata Šarjaková, 19. leden 2018
Regionální potraviny na veletrzích GO a REGIONTOUR

Regionální potraviny na veletrzích GO a REGIONTOUR


Úvodní stranaZprávyPotravinářství