Ministr zemědělství Jiří Milek zahájil se zástupci obchodních řetězců, Potravinářské a Agrární komory a Svazu obchodu a cestovního ruchu (SOCR) sérii jednání o vztazích v potravinovém řetězci. Cílem je dosáhnout spravedlivého rozdělení přidané hodnoty mezi zemědělce, potravináře a obchodníky.
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 13. březen 2025:
Jednotná žádost 2025 - Otice
Ministerstvo zemědělství ... více - 13. březen 2025:
Jednotná žádost 2025 - Hukvaldy
Ministerstvo zemědělství ... více - 27. únor 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
... více
V sobotu 24. března proběhl na Bio stylu v rámci Festivalu Evolution tradiční odborný blok přednášek věnující se aktuálním tématům ze světa biopotravin a ekologického zemědělství.
V některých médiích se v posledním období objevily informace, že zákaz kouření ve vnitřních prostorách provozoven stravovacích služeb je většinou porušován v barech, které kontroluje Státní zemědělská a potravinářské inspekce (SZPI).
Agrární komora České republiky a chovatelé drůbeže a nosnic sdružení v Českomoravské drůbežářské unii, společně se zástupci veterinární správy připravili pro spotřebitele již tradiční předvelikonoční setkání s novináři tak, aby mohli upozornit na aktuální problematiku v produkci drůbežího masa a vajec.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se zúčastnila koordinovaného kontrolního program EU se zaměřením na potraviny nabízené prostřednictvím internetu (CCP_eFOOD).
České firmy se již pátým rokem prezentovaly na jednom z nejvýznamnějších potravinářských veletrhů v Asii – FOODEX JAPAN.
Konference: Potraviny, zdraví a výživa. Podtitul: Bílkoviny
Používání lokálních surovin navíc s ohledem na sezónnost je dnes považováno za základ moderní gastronomie. Dáte-li navíc přednost bioproduktům, získáte nejen kvalitní surovinu, ale zároveň podpoříte producenty, kteří dali přednost přirozenému způsobu pěstování plodin a chovu zvířat bez negativních vlivů na životní prostředí.
Vážení výrobci potravin,
dovolujeme si Vás pozvat na seminář Jak správně značit potraviny? v rámci projektu Regionální potravina pod záštitou Ministerstva zemědělství a Státního zemědělského intervenčního fondu.