Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Září – Měsíc biopotravin: zájem o biopotraviny roste
Renata Šarjaková, 4. říjen 2019
Září – Měsíc biopotravin: zájem o biopotraviny roste

Patnáctý ročník kampaně Ministerstva zemědělství Září – Měsíc biopotravin jednoznačně potvrdil rostoucí zájem spotřebitelů o biopotraviny. Jejich spotřeba v České republice v letech 2016 až 2017 vzrostla až o 30,5 %. Dlouhodobým cílem kampaně je přibližovat spotřebitelům důvody, proč nakupovat biopotraviny a propagovat ekologické zemědělství.


Seminář ke Světovému dni výživy 2019
Renata Šarjaková, 27. září 2019
Seminář ke Světovému dni výživy 2019

Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu a VŠCHT pořádá seminář ke Světovému dni výživy (World Food Day), jež se slaví jako připomínka založení Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství - FAO.


230. Žofínské fórum: Potraviny a jejich kvalita z pohledu českého zákazníka
Renata Šarjaková, 27. září 2019
230. Žofínské fórum: Potraviny a jejich kvalita z pohledu českého zákazníka

Termín a místo konání: Praha, palác Žofín, 16. října 2019 od 13,00 hod.


Potraviny z domoviny
Renata Šarjaková, 17. září 2019
Potraviny z domoviny

V pořadu naleznete vystoupení prezidenta Agrární komory ČR, Ing. Zdeňka Jandejska, CSc.


Vinobraní na Pražském hradě láká i kvalitními potravinami
Renata Šarjaková, 13. září 2019
Vinobraní na Pražském hradě láká i kvalitními potravinami
Pražský hrad otevře své brány již po čtrnácté všem fanouškům zdejšího Vinobraní.

Maso a masné výrobky
Renata Šarjaková, 12. srpen 2019
Maso a masné výrobky

Maso a masné výrobky jsou nedílnou součástí pestré a vyvážené výživy člověka. V podmínkách České republiky měla v tomto ohledu vždy velký význam červená masa – vepřové a hovězí, nicméně v současné době hraje velkou roli také maso drůbeží či produkty rybolovu a akvakultury.


Regionální potravina na festivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko
Renata Šarjaková, 1. srpen 2019
Regionální potravina na festivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko
V sobotu 10. srpna se v Karlově Studánce koná gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko, který potěší příznivce dobrého jídla, regionálních specialit a příjemné zábavy.

Ministr Toman: Náš zákaz dvojí kvality potravin byl správným krokem. V testu Evropské komise propadla třetina výrobků
Renata Šarjaková, 26. červen 2019
Ministr Toman: Náš zákaz dvojí kvality potravin byl správným krokem. V testu Evropské komise propadla třetina výrobků
Zpráva Evropské komise (EK) dnes potvrdila to, co Ministerstvo zemědělství (MZe) dlouhodobě řeší: na trhu v EU je řada produktů stejné značky s odlišným složením a stejnou nebo podobnou přední stranou balení.

Informace pro spotřebitele
Renata Šarjaková, 18. červen 2019
Informace pro spotřebitele
Informace pro spotřebitele a podnikatelské subjekty dovážející na trh EU předměty z plastů vyrobené za použití bambusu, kukuřičného škrobu nebo podobných složek.

Americká strategie boje proti plýtvání potravinami
Renata Šarjaková, 18. červen 2019
Americká strategie boje proti plýtvání potravinami
Potraviny ve Spojených státech amerických tvoří největší část odpadu běžných domácností.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství