Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Povinně české potraviny? Nebude sunar, dojdou okurky, varují obchodníci

Kvóty na potraviny rozdělily zemědělsko-potravinářskou veřejnost

Jihočeská agrární komora spustí on-line mapu místních potravin
Renata Šarjaková, 18. leden 2021
Jihočeská agrární komora spustí on-line mapu místních potravin
Jihočeská agrární komora spustí on-line mapu místních potravin

Kuřecí řízek ke štědrovečerní večeři je favoritem českých dětí
Renata Šarjaková, 18. prosinec 2020
Kuřecí řízek ke štědrovečerní večeři je favoritem českých dětí
Nejčastějším štědrovečerním jídlem českých dětí je kuřecí řízek, druhé místo patří kaprovi, bronzovou příčku obsadily jiné druhy ryb. Výrazně méně obvyklý je na sváteční tabuli vepřový řízek či vinná klobása.

Odborný seminář Potravinářské komory ČR pod názvem „Aktuální trendy a budoucnost potravinářství nejen z pohledu legislativy“
Renata Šarjaková, 16. prosinec 2020
Odborný seminář Potravinářské komory ČR pod názvem „Aktuální trendy a budoucnost potravinářství nejen z pohledu legislativy“
Odborný seminář Potravinářské komory ČR pod názvem „Aktuální trendy a budoucnost potravinářství nejen z pohledu legislativy“

Spotřeba potravin - 2019
Renata Šarjaková, 7. prosinec 2020
Spotřeba potravin - 2019
Spotřeba potravin - 2019

Spotřeba potravin byla nejvyšší od vzniku Česka
Renata Šarjaková, 7. prosinec 2020
Spotřeba potravin byla nejvyšší od vzniku Česka

Celková spotřeba potravin, včetně potravinových ztrát a odpadů, dosáhla v roce 2019 hodnoty 796,5 kg na obyvatele. Jde o vůbec nejvyšší spotřebu od roku 1993, meziroční nárůst byl 6,9 kg. Soběstační jsme dlouhodobě ve výrobě obilovin, mléka, hovězího masa, cukru a piva.


Možnosti využití odpadních vod z výrobních zařízení pro závlahy zemědělských plodin a rizika z toho plynoucí pro otázky bezpečnosti potravin
Renata Šarjaková, 3. prosinec 2020
Možnosti využití odpadních vod z výrobních zařízení pro závlahy zemědělských plodin a rizika z toho plynoucí pro otázky bezpečnosti potravin

Práce je zaměřena na právní a normativní úpravy řešící nakládání s odpadními vodami, recyklaci vody ve vybraných odvětvích zpracovatelského průmyslu, možnosti úpravy odpadních vod, vliv používání odpadních vod na bezpečnost potravin a zhodnocení poptávky po recyklovaných vodách.


Odborný seminář Potravinářské komory ČR pod názvem „Aktuální trendy a budoucnost potravinářství nejen z pohledu legislativy“
Renata Šarjaková, 1. prosinec 2020
Odborný seminář Potravinářské komory ČR pod názvem „Aktuální trendy a budoucnost potravinářství nejen z pohledu legislativy“
Odborný seminář Potravinářské komory ČR pod názvem „Aktuální trendy a budoucnost potravinářství nejen z pohledu legislativy“

Ocenění Klasa získá nově sedmnáct výrobků
Renata Šarjaková, 26. listopad 2020
Ocenění Klasa získá nově sedmnáct výrobků

Ocenění Klasa získá nově sedmnáct výrobků


Úvodní stranaZprávyPotravinářství