Renata Šarjaková, 18. únor 2021
Potenciál trhu SAE v oblasti zdravých, BIO a veganských produktů
Od mého posledního článku k tématice organických produktů neuplynuly ani tři měsíce, a přes to se k tomu vracím.
Mladá fronta DNES ~ Petr Drulák ~ Kolem zákona na podporu českých potravin je víc mýtů než reálných argumentů. A i když v EU narazí, může to být zajímavý průzkum bojem, jak se bránit diskriminaci obchodních řetězců a jak se snažit o vyšší potravinovou soběstačnost Česka.
Celková spotřeba potravin, včetně potravinových ztrát a odpadů, dosáhla v roce 2019 hodnoty 796,5 kg na obyvatele. Jde o vůbec nejvyšší spotřebu od roku 1993, meziroční nárůst byl 6,9 kg. Soběstační jsme dlouhodobě ve výrobě obilovin, mléka, hovězího masa, cukru a piva.