Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Pozvánka na odborný seminář/webinář PK ČR Digitální marketing v potravinářství pro oslovení spotřebitelů
Renata Šarjaková, 17. únor 2022
Pozvánka na odborný seminář/webinář PK ČR Digitální marketing v potravinářství pro oslovení spotřebitelů
Pozvánka na odborný seminář/webinář PK ČR Digitální marketing v potravinářství pro oslovení spotřebitelů

Značka Klasa vykročila do nového roku, oceňuje tradici i novinky na trhu
Renata Šarjaková, 28. leden 2022
Značka Klasa vykročila do nového roku, oceňuje tradici i novinky na trhu

Více než třicítka produktů nově doplnila celkový počet 976 výrobků, které se pyšní oceněním značkou Klasa – najdete mezi nimi jemné sýry z mlékárny Moravia s téměř stoletou tradicí, výrobky z Pekárny Srnín z vlastní čerstvě umleté mouky nebo šťavnaté Kanadské borůvky z rodinné Farmy Borůvka.


Metodický pokyn pro stanovení obsahu masa ve výrobcích s masem 2021
Renata Šarjaková, 14. prosinec 2021
Metodický pokyn pro stanovení obsahu masa ve výrobcích s masem 2021
Tento dokument představuje doporučení přístupu pro stanovení obsahu masa v masných výrobcích a ve výrobcích obsahujících maso, použití dusíkových faktorů, korekce na nadbytečný tuk a pojivovou tkáň na základě složení výrobku a způsob vyhodnocení výsledků.

Metodický pokyn pro stanovení obsahu rybího masa v produktech rybolovu 2019
Renata Šarjaková, 14. prosinec 2021
Metodický pokyn pro stanovení obsahu rybího masa v produktech rybolovu 2019

Tento dokument představuje neoficiální doporučení přístupu pro stanovení obsahu rybího masa v produktech rybolovu, použití dusíkových faktorů u jednotlivých druhů ryb a způsobu vyhodnocení výsledků.

 


Spotřeba potravin - 2020
Renata Šarjaková, 9. prosinec 2021
Spotřeba potravin - 2020
Spotřeba potravin - 2020

Celková spotřeba potravin loni vzrostla
Renata Šarjaková, 7. prosinec 2021
Celková spotřeba potravin loni vzrostla

V roce 2020 připadlo na jednoho obyvatele v průměru více masa, mléka a mléčných výrobků, ovoce, zeleniny, rýže i luštěnin. Poklesla naopak spotřeba pekárenských výrobků, brambor, tuků a olejů a nealkoholických i alkoholických nápojů.


Vína z České republiky zabodovala na mezinárodní soutěži Catad´Or World Wine Awards v zemi vína - Chile
Renata Šarjaková, 23. listopad 2021
Vína z České republiky zabodovala na mezinárodní soutěži Catad´Or World Wine Awards v zemi vína - Chile

Za podpory Ministerstva zemědělství se v rámci marketingových aktivit na podporu ekonomické diplomacie v prvním listopadovém týdnu zúčastnilo 9 vybraných moravských vinařství nejvýznamnější vinařské soutěže na jihoamerickém kontinentě Catad´Or World Wine Awards.


Ministerstvo zemědělství spustilo systém pro oznamování potravin (SOP)
Renata Šarjaková, 23. listopad 2021
Ministerstvo zemědělství spustilo systém pro oznamování potravin (SOP)

Zřízením elektronického systému dochází k významnému usnadnění celého oznamovacího procesu pro provozovatele potravinářských podniků.


Ministerstvo zemědělství spustilo systém pro oznamování potravin (SOP)
Renata Šarjaková, 18. listopad 2021
Ministerstvo zemědělství spustilo systém pro oznamování potravin (SOP)

Zřízením elektronického systému dochází k významnému usnadnění celého oznamovacího procesu pro provozovatele potravinářských podniků. 


Emise ze zemědělství a regulace bezpečnosti potravin – nové publikace OECD
Renata Šarjaková, 16. listopad 2021
Emise ze zemědělství a regulace bezpečnosti potravin – nové publikace OECD
Cílem studie je posoudit mitigační potenciál případného zavedení uhlíkových daní na zemědělské emise skleníkových plynů ve vybraných zemích.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství