Regionální potravina a BIO kampaň uspěly na IMC Czech Awards
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 26. srpen 2025:
 Kompost a jeho výhody - leták
 Informační leták, kte ... více
- 21. srpen 2025:
 AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
 číslo 8/2025&nbs ... více
- 22. červenec 2025:
 Bramborářský seminář v Březové
 Bramborářský seminář 5. srpna 2025 o ... více
CEVEMA - projekt zaměřený na trh s vepřovým masem
Nominace na značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje
Meziroční růst spotřebitelských cen klesá již několikátý měsíc za sebou. Platí to i u potravin, zatímco v lednu bylo meziroční zdražení potravin téměř 25 %, v květnu se snížilo na 14,5 %. Na celkové inflaci se ještě na začátku roku potraviny podílely 4,4 %, v květnu to už bylo 2,7 %. To jsou důležitá data, která dnes na třetím jednání mezirezortní pracovní skupiny k cenám potravin představili zástupci Českého statistického úřadu.
Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství (FAO) spustila komplexní, praktickou a přístupnou příručku, která má pomoci všem aktérům potravinářského sektoru dodržovat mezinárodní standardy pro hygienu potravin.
Začala soutěž TOP Víno Slovácka 2023
Nové GAIN reporty amerického Ministerstva zemědělství se věnují změnám v implementaci vyhlášky Generální správy cel Čínské lidové republiky (GACC) o povinné registraci zahraničních producentů potravin pro vývoz do Číny (známé zkráceně jako vyhláška č. 248).
Po úspěšných dvou předchozích ročnících dnes Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) spolu s partnery v 16 členských státech EU spouštějí třetí ročník kampaně #EUChooseSafeFood. Cílem kampaně je připomínat, že při výběru potravin je důležité myslet i na to, zda suroviny, ze kterých jídlo připravujeme, jsou čerstvé a neobsahují nežádoucí látky.
Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce (www.szpi.gov.cz)

 



