Dne 6. dubna 2022 vstoupily v Anglii v platnost nové předpisy o označování kalorií, což znamená, že mnoho podniků v oblasti pohostinství a veřejného stravování bude muset zákazníkům poskytovat informace o kaloriích v jídle.
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 30. květen 2025:
Rodinný festival (Do)sečný věnec
Pozvánka na krásný rodinný festi ... více - 29. květen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
... více - 15. květen 2025:
Podcasty o zemědělství
Karlos videa - podcasty o zeměděství ... více
V říjnu 2022 vstoupí ve Velké Británii v platnost nová pravidla upravující umisťování a propagaci potravin s vysokým obsahem tuku, soli a cukru, která se týkají mimo jiné i oblíbených značek cukrovinek a čokolády.
Ministerstvo zemědělství připravuje ve spolupráci s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže kontrolu marží u některých potravin. Novinářům to během jednání vlády řekl ministr Zdeněk Nekula (KDU-ČSL). O záměru hovořil i v Hospodářských novinách.
Dovolujeme si Vás pozvat na webinář věnovaný problematice environmentální legislativy v potravinářství.
Trh s biopotravinami v České republice roste.
Státní veterinární správa (SVS) ve spolupráci s Ústavem pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv (ÚSKVBL) v loňském roce v rámci každoročního monitoringu cizorodých látek v potravinovém řetězci provedla více než 95 000 vyšetření na obsah reziduí a kontaminantů.
Společnost Tesco se chystá otevřít svůj první obchod se zaměřením na zdravé potraviny a také v několika obchodech po celé Velké Británii zavede sekce výrobků „pod 100 kalorií“.
Společnost Tate & Lyle, přední světový dodavatel potravinářských a nápojových řešení a přísad, představila šest klíčových trendů, které dnes ovlivňují inovace spotřebitelských produktů na trhu s potravinami a nápoji.
V listopadu 2021 byl OECD publikován dokument zabývající se dopady vystoupení Velké Británie z EU, v lednu 2022 vydalo OECD také publikaci o potenciálním dopadu změn ve výživě na potravinové systémy.
Dovolujeme si Vás pozvat na seminář věnovaný problematice environmentální legislativy v potravinářství.