Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ve spolupráci se Státní veterinární správou vydal aktualizovanou verzi publikace autorů Petra Šatrána a Josefa Dubna „Nákazy zvířat přenosné na člověka a bezpečnost potravin“. Publikace podává stručný přehled o nákazách, které jsou přenosné ze zvířat na člověka, tzv. zoonózách, se zaměřením na nákazy, jejichž zdrojem jsou většinou potraviny.
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 26. srpen 2025:
 Kompost a jeho výhody - leták
 Informační leták, kte ... více
- 21. srpen 2025:
 AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
 číslo 8/2025&nbs ... více
- 22. červenec 2025:
 Bramborářský seminář v Březové
 Bramborářský seminář 5. srpna 2025 o ... více
Zprávy z OECD - Účast zámořských území EU v mezinárodních zemědělsko-potravinářských hodnotových řetězcích
Publikace Panorama potravinářského průmyslu poskytuje přehled o stavu potravinářského sektoru.
Dnes se otevřela nová prodejna NAŠE SÍŤOVKA s regionálními potravinami ve Štěpánské ulici č. 63 kousek od Václavského náměstí v Praze. Obchod nabízí potraviny od držitelů ocenění Regionální potravina, BIO produkty ekologického zemědělství nebo produkty se značkou KLASA.
Dne 18. prosince 2023 bylo zveřejněno v Úředním věstníku Evropské Unie prováděcí rozhodnutí Komise, kterým se stanoví závěry o nejlepších dostupných technikách (BAT) podle směrnice 2010/75/EU pro jatka a průmysl zpracovávající vedlejší produkty živočišného původu a/nebo jedlé vedlejší produkty.
Pozvánka na národní potravinářský veletrh CZECH FOOD EXPO 2024
Další řada jedinečných a kvalitních výrobků od českých
producentů oceněných značkou Klasa
Celková spotřeba potravin na jednoho obyvatele 793 kg v roce 2022 byla meziročně nižší o 32 kg a klesla zhruba na úroveň posledních předcovidových let. V porovnání s rokem 2021 se spotřebovalo méně mléka a mléčných výrobků, masa, vajec, tuků, brambor, ovoce i zeleniny. Vzrostla konzumace pečiva, rýže, luštěnin a také piva.
V roce 2024 plánuje Evropská komise pokračovat v propagaci potravin a nápojů ze zemí Evropské unie.

 



