Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Publikace OECD: Nejistota v oblasti potravinového zabezpečení
Renata Šarjaková, 29. listopad 2022
Publikace OECD: Nejistota v oblasti potravinového zabezpečení

Publikace OECD: Nejistota v oblasti potravinového zabezpečení


Po šesti letech povinného nutričního značení na potravinách se připravuje jeho revize. Přibližně polovina států Evropské unie je pro dobrovolnost

Vodítko pro výrobce a prodejce potravin vyráběných v domácnosti a prodávaných z domu

Za jakých pravidel se může dostat zvěřina na talíř českého spotřebitele?

Taste the Czech Republic
Renata Šarjaková, 22. listopad 2022
Taste the Czech Republic

Publikace s podtitulem "Famous Czech products with Protected Designations of Origin and Protected Geographical Indications" pojednávající o českých produktech nesoucí známku Chráněné zeměpisné označení (CHZO) a Chráněné označení původu (CHOP). Brožura je dostupná v anglickém jazyce.


Po šesti letech povinného nutričního značení na potravinách se připravuje jeho revize. Přibližně polovina států Evropské unie je pro dobrovolnost
Renata Šarjaková, 22. listopad 2022
Po šesti letech povinného nutričního značení na potravinách se připravuje jeho revize. Přibližně polovina států Evropské unie je pro dobrovolnost

Označování výživových hodnot na přední straně obalu a jeho dopadům na udržitelné označování potravin se věnovala konference, kterou včera v Bruselu pořádalo české předsednictví. Cílem jednání bylo na základě strategie Farm to Fork prodiskutovat připravovanou revizi stávajících požadavků na nutriční značení. Před zavedením nových pravidel je nutné zvážit i možné dopady na malé zemědělce a výrobce.


Seminář k Světovému dni výživy přiblížil globální i lokální rybolov a akvakulturu
Renata Šarjaková, 1. listopad 2022
Seminář k Světovému dni výživy přiblížil globální i lokální rybolov a akvakulturu

Dne 25. 10. 2022 Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu uspořádalo seminář ke Světovému dni výživy na téma „Mezinárodní rok drobného rybolovu a akvakultury v kontextu potravinového zabezpečení“.


Jak drahý šálek kávy pijete?

iDNES.cz: Polské potraviny nemají moji důvěru, říká šéfka drůbežářské unie

Od 1.10.2022 je v České republice možné dovážet bioprodukty ze třetích zemí přes stanoviště hraniční kontroly Praha Ruzyně
Renata Šarjaková, 20. říjen 2022
Od 1.10.2022 je v České republice možné dovážet bioprodukty ze třetích zemí přes stanoviště hraniční kontroly Praha Ruzyně

Bioprodukty, jež podléhají povinnosti dovozního certifikátu COI v systému TRACES v kategoriích zboží, pro které je zároveň vyžadován Společný zdravotní vstupní doklad (tj. některý z certifikátů CHED) lze od 1.10.2022 dovážet do ČR letecky, a to přes stanoviště hraniční kontroly Praha Ruzyně.


Úvodní stranaZprávyPotravinářství