Logo Klasa najdete na oceněných výrobcích již od roku 2003. Toto prestižní označení kvality získala již řada skvělých výrobků a nově ho naleznete například na zmrzlině od Josefa Kortana, výrobcích a pečivu z Rodinného pekařství MPM, Chodském čerstvém másle ze sladké smetany od společnosti NAMARA či na Hřebečské medovině.
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 26. srpen 2025:
Kompost a jeho výhody - leták
Informační leták, kte ... více - 21. srpen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 8/2025&nbs ... více - 22. červenec 2025:
Bramborářský seminář v Březové
Bramborářský seminář 5. srpna 2025 o ... více
Radek Holomčík z Pirátů: Přehodnotíme DPH, stopneme grantové „bazény“ a podpoříme digitalizaci výroby
Kučerova vize z TOP 09 je totožná s rozhovorem s Bendlem z ODS
David Pražák z ANO: Slibujeme stabilní energie, návrat dotací pro potravináře a nulovou toleranci pro nekvalitní dovozy
Marek Výborný z KDU-ČSL: Konec zvýhodňování velkých potravinářů a férová pravidla proti levným dovozům
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o monitoringu cizorodých látek v roce 2024.
Publikace Panorama potravinářského průmyslu poskytuje přehled o stavu potravinářského sektoru.
Zásadní proměna čeká národní pivovar Budějovický Budvar. Ambiciózní plán, na němž spolupracuje s Ministerstvem zemědělství, Jihočeským krajem a Českými Budějovicemi, počítá s přestavbou areálu na moderní turistickou destinaci, která má do roku 2030 přilákat až 200 tisíc návštěvníků ročně. Investice se mají pohybovat ve vyšších stovkách milionů korun.
V rozhovoru pro Potravinářskou komoru Petr Bendl z koalice Spolu - ODS představil svou vizi pro stabilizaci českého potravinářství. Kromě zásadního kroku zastavení podpory agroholdingům ve prospěch lokálních a regionálních firem navrhuje řešení energetické náročnosti pomocí podpory obnovitelných zdrojů energie. Dále slibuje boj proti přehnané byrokracii posílením „Antibyrokratické komise“ a volá po pružnějším zákoníku práce, který reflektuje sezonní potřebu kvalifikovaných pracovníků.
Tomáš Dubský se za hnutí Starostové v rámci série předvolebních rozhovorů s Potravinářskou komorou vyjádřil ke klíčovým prioritám pro potravinářský sektor. Ty se točí hlavně kolem zvýšení konkurenceschopnosti, podpory inovací a snížení administrativní zátěže. Mezi hlavní návrhy patří sjednocení kapacit ve vědě a výzkumu pod jedno ministerstvo a zřízení certifikační autority pro snadnější daňové úlevy soukromého výzkumu. Za klíčovou prioritu považují podporu lokální a regionální produkce skrze zjednodušení prodeje ze dvora a snížení byrokracie. Dále prosazují reformu antimonopolního úřadu s cílem zajistit spravedlivější obchodní vztahy a plánují zavedení daně na sladké nápoje.




