Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Přístup SZPI k posuzování zaměnitelnosti složek potraviny glukózo-fruktózový/fruktózo-glukózový sirup a řepný cukr u totožných potravin v rámci hodnocení dvojí kvality potravin

Nové podmínky pro vývoz živočišných produktů do Indie
Renata Šarjaková, 6. leden 2023
Nové podmínky pro vývoz živočišných produktů do Indie

Nové podmínky pro vývoz živočišných produktů do Indie


Parlamentní listy: Smrdělo tam maso. Okradli nás. Z Polska s očima na vrch hlavy

Publikace OECD - Gender and food systems
Renata Šarjaková, 15. prosinec 2022
Publikace OECD - Gender and food systems

Publikace OECD - Gender and food systems


Globální ceny potravin se v listopadu celkově ustálily
Renata Šarjaková, 8. prosinec 2022
Globální ceny potravin se v listopadu celkově ustálily

 Měřítko změn světových cen potravinářských komodit zůstalo v listopadu do značné míry stabilní a klesající mezinárodní ceny obilovin, masa a mléčných výrobků vyrovnaly předchozí rostoucí kotace rostlinných olejů a cukru, informovala v pátek Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO).


Novela nařízení o zvláštních hygienických pravidlech pro potraviny živočišného původu

Podzim přináší třiadvacet nových výrobků se značkou KLASA
Renata Šarjaková, 6. prosinec 2022
Podzim přináší třiadvacet nových výrobků se značkou KLASA

Podzim přináší třiadvacet nových výrobků se značkou KLASA


Ministr Nekula: myslíme na lidi v hmotné nouzi. Přidáme peníze potravinovým bankám
Renata Šarjaková, 2. prosinec 2022
Ministr Nekula: myslíme na lidi v hmotné nouzi. Přidáme peníze potravinovým bankám

Ministerstvo zemědělství (MZe) v příštím roce přidá potravinovým bankám k plánovaným 73 milionům ještě dalších 40 milionů korun. Na jejich podporu je tak připraveno celkem více než 110 milionů korun. Zachráněné potraviny putují lidem, kteří jsou na hranici hmotné nouze.


Na jednoho obyvatele připadlo loni v průměru více mléčných výrobků, masa, ovoce a zeleniny
Renata Šarjaková, 2. prosinec 2022
Na jednoho obyvatele připadlo loni v průměru více mléčných výrobků, masa, ovoce a zeleniny

Růst spotřeby potravin v Česku pokračoval i v roce 2021. Zvýšila se konzumace mléčných výrobků, hovězího, vepřového i drůbežího masa, rýže a brambor a především ovoce a zeleniny. Klesla spotřeba obilovin v hodnotě mouky, tuků a olejů, nápojů nealkoholických i alkoholických.


Spotřeba potravin - 2021
Renata Šarjaková, 2. prosinec 2022
Spotřeba potravin - 2021

Spotřeba potravin - 2021


Úvodní stranaZprávyPotravinářství