Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Rychlé balení zmrazených ryb do smršťovacích fólií
Renata Šarjaková, 7. duben 2006
Rychlé balení zmrazených ryb do smršťovacích fólií
Nové zařízení fy Ulma Packaging zabalí až 120 porcí ryb za minutu.

Levnější a účinnější systém filtrace odpadních vod
Renata Šarjaková, 7. duben 2006
Levnější a účinnější systém filtrace odpadních vod
Membránový filtrační systém je určen pro dokonalou úpravu odpadních olejových vod před jejich vypouštěním ze závodů.



Nové a revidované normy ISO pro potraviny
Renata Šarjaková, 7. duben 2006
Nové a revidované normy ISO pro potraviny
Tematicky roztříděný přehled čísel a názvů nových a revidovaných norem ISO pro potraviny, publikovaných od dubna do prosince 2005.

Alternativy pšenice
Renata Šarjaková, 7. duben 2006
Alternativy pšenice
Možné náhražky pšeničné mouky vhodné pro výrobu bezlepkových směsí a jejich charakteristiky.

Nanotechnologie a potravinářské obaly
Renata Šarjaková, 7. duben 2006
Nanotechnologie a potravinářské obaly
Možnosti využití nanotechnologie pro výrobu potravinářských obalů. Přehled patentů. Bezpečnost nanotechnologie.

Potravinářské obaly z obnovitelné dřevné kaše
Renata Šarjaková, 5. duben 2006
Potravinářské obaly z obnovitelné dřevné kaše
Je popsán biodegradovatelný obalový materiál pro potraviny s názvem NaturalFlex.

Vykošťování drůbežích prsou
Renata Šarjaková, 3. duben 2006
Vykošťování drůbežích prsou
Inovace ve zpracování drůbežího masa.

Zvýší sladkost zeleniny její konzumaci?
Renata Šarjaková, 3. duben 2006
Zvýší sladkost zeleniny její konzumaci?
Snížením hořkosti u zeleniny se může zvýraznit její sladkost a zvýšit tím i její přijatelnost pro spotřebitele.

Aplikace syrovátkové bílkoviny do chleba
Renata Šarjaková, 30. březen 2006
Aplikace syrovátkové bílkoviny do chleba
Při přídavku různým způsobem připravených syrovátkových bílkovin byl zjišťován vliv na kvalitu těsta i na objem vyrobeného chleba. Nejlépe se osvědčily beta-laktoglobuliny, nejméně koncentrát syrovátkové bílkoviny.

Alůternativní cesta vzniku akrylamidu v potravinách
Renata Šarjaková, 30. březen 2006
Alůternativní cesta vzniku akrylamidu v potravinách
Studie německých výzkumníků poskytla důkazy pro pyrolytickou tvorbu akrylamidu z pšeničného lepku.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství