Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Indikátory čerstvosti potravin
Renata Šarjaková, 26. květen 2006
Indikátory čerstvosti potravin
Systémy se schopností podávat informace o kvalitě výrobku, jeho bezpečnosti, historii a původu.

Snahy o povinnou fortifikaci kys. listovou
Renata Šarjaková, 26. květen 2006
Snahy o povinnou fortifikaci kys. listovou
FSA ve Velké Británii projednává návrh na povinné obohacování mouky či chleba foláty.

Čokoláda  - lék na kardiovaskulární onemocnění?
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Čokoláda - lék na kardiovaskulární onemocnění?
Nová studie za účasti pacientů s CVD by měla definitivně objasnit účinky flavonoidů z čokolády na srdeční choroby.

Maliny -  významný zdroj antioxidantů
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Maliny - významný zdroj antioxidantů
Maliny obsahují téměř desetkrát více antioxidantů než rajčata nebo brokolice.

Fytosteroly v rýžovém mléce
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Fytosteroly v rýžovém mléce
Úřad EFSA vydal kladné stanovisko k přídavku fytosterolového přípravku Diminicol finské společnosti Teriaka do rýžového nápoje. Některé aplikace tohoto přípravku byly schváleny již v r. 2004.

Inovační sojové bílkoviny
Renata Šarjaková, 11. květen 2006
Inovační sojové bílkoviny
Využití sojových proteinů v masném průmyslu.

Servisní stanovení omega-mastných kyselin v potravinách
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Servisní stanovení omega-mastných kyselin v potravinách
Společnost Leatherhead Food Int. provádí servisní stanovení omega-3, resp. omega-6 kyselin.

Klasa udělena dalším 80 českým potravinářským výrobkům
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Klasa udělena dalším 80 českým potravinářským výrobkům
Mezi 16 oceněnými podniky je 9 výrobců, kteří pro své výrobky získali značku poprvé.

Výzkum zaměřený na žvýkačku
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Výzkum zaměřený na žvýkačku
Nové výzkumné středisko firmy Wrigley a jeho pracovní náplň v roce 2006.

SZPI vloni provedla 24 000 kontrol
Renata Šarjaková, 7. duben 2006
SZPI vloni provedla 24 000 kontrol
Statistika činnosti SZPI v roce 2005. V průběhu roku 2005 uskutečnili inspektoři SZPI celkem 23 645 jednotlivých kontrol: 12 718 v maloobchodní síti, 9235 ve výrobě, 1573 ve velkoskladech a 119 kontrol na ostatních místech (v restauracích, při přepravě, v lékárnách, kde se prodávají i potraviny atd.).

Úvodní stranaZprávyPotravinářství