Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Novelizována nařízení ES pro vejce a drůbeží maso
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Novelizována nařízení ES pro vejce a drůbeží maso
Nařízení 1028/2006/ES zrušuje a nahrazuje nařízení 1907/90/EHS o obchodních normách pro vejce, nařízení 1029/2006/ES mění nařízení 1906/1990/EHS o obchodních normách pro drůbeží maso.

Využití nanotechnologií pro chlazené a zmrazené potraviny
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Využití nanotechnologií pro chlazené a zmrazené potraviny
EU podpořila výzkum nanotechnologie v oblasti chlazených a zmrazených potravin.

Novinky mlékárenského sortimentu
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Novinky mlékárenského sortimentu
Na trh jsou uváděny sýry s novými příchutěmi, se speciálním určením, v praktických obalech. Novinkou je i máslo ochucené limetou a chilli.

FAO propaguje velbloudí mléko
Renata Šarjaková, 20. červenec 2006
FAO propaguje velbloudí mléko
Velbloudí mléko by se mohlo díky svému příznivému složení uplatnit na celosvětovém trhu.

Inovace v konzervování masa
Renata Šarjaková, 20. červenec 2006
Inovace v konzervování masa
Využití vlastností startovacích kultur při výrobě uzených masných výrobků.

Patentován prototyp zařízení na kombinovaný ohřev
Renata Šarjaková, 17. červenec 2006
Patentován prototyp zařízení na kombinovaný ohřev
Německá firma Wild-Indag zkonstruovala zařízení spojující přednosti odporového a mikrovlnného ohřevu vhodné pro kapaliny i pro potraviny s kousky.

Mezinárodní certifikát IFS pro Mlékárnu Kunín
Renata Šarjaková, 14. červenec 2006
Mezinárodní certifikát IFS pro Mlékárnu Kunín
Mezinárodní certifikát International Food Standard (IFS) získala, jako vůbec první potravinářský výrobce v ČR, společnost Mlékárna Kunín.

Nutriční složení vepřového masa
Renata Šarjaková, 13. červenec 2006
Nutriční složení vepřového masa
Americké ministerstvo zemědělství zveřejnilo nové hodnoty nutričního složení vepřového masa.

Minirajčata pro děti
Renata Šarjaková, 12. červenec 2006
Minirajčata pro děti
Sladká cherry rajčata společnosti Rago Group jsou ideální pro dětské konzumenty.

Snížení spotřeby soli
Renata Šarjaková, 12. červenec 2006
Snížení spotřeby soli
Novým cílem ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska je snížení spotřeby soli.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství