Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Mlékárenský závod Muller buduje zařízení na výrobu etanolu
Renata Šarjaková, 12. září 2007
Mlékárenský závod Muller buduje zařízení na výrobu etanolu
Částečně odcukřený permeát z výroby laktózy bude fermentován na etanol. Výroba etanolu vychází efektivněji než bioplynu nebo kvasnic.

Nové možnosti čerpání finančních podpor pro výrobce potravin
Renata Šarjaková, 11. září 2007
Nové možnosti čerpání finančních podpor pro výrobce potravin
Informační seminář "Nové možnosti čerpání finančních podpor pro výrobce potravin".

Obsah trans-a-cis-iso-a-hořkých kyselin jako indikátor senzorické stability piva
Renata Šarjaková, 10. září 2007
Obsah trans-a-cis-iso-a-hořkých kyselin jako indikátor senzorické stability piva
Na základě studia dynamiky změn obsahu trans-a-cis-iso-a-hořkých kyselin lze usuzovat na změny jakosti piva.

Nová revoluční metoda měření rozpuštěného kyslíku pro nápojový průmysl
Renata Šarjaková, 10. září 2007
Nová revoluční metoda měření rozpuštěného kyslíku pro nápojový průmysl
Je popsán princip optické metody na měření rozpuštěného kyslíku v nápojích a jeho výhody.

Potraviny ze surovin ekologického zemědělství Část II:Technologicko-organizační aspekty výroby biopiva a biosladu
Renata Šarjaková, 10. září 2007
Potraviny ze surovin ekologického zemědělství Část II:Technologicko-organizační aspekty výroby biopiva a biosladu
Jsou popsány podmínky pro výrobu biosladu a biopiva v ČR.

Nové zařízení Tetra Pak na dávkování citlivých přísad
Renata Šarjaková, 10. září 2007
Nové zařízení Tetra Pak na dávkování citlivých přísad
Zatížení FlexDos přidává šetrné funkční složky do nápojů injekcí až po sterilizaci samotného výrobku.

Nové zařízení na smažení snižuje spotřebu oleje
Renata Šarjaková, 6. září 2007
Nové zařízení na smažení snižuje spotřebu oleje
Nové zařízení snižuje spotřebu oleje na smažení potravin obalovaných ve strouhance. Smažící olej se ohřívá vně pánve.

Změny funkčních vlastností syrovátkových koncentrátů modifikací bílkovinného složení
Renata Šarjaková, 5. září 2007
Změny funkčních vlastností syrovátkových koncentrátů modifikací bílkovinného složení
Porovnání pěnotvorných, emulgačních a gelotvorných vlastností retentátu z WPC po oddělení alfa-laktalbuminu a běžného WPC.

BRAFO: výzkumný projekt EU
Renata Šarjaková, 5. září 2007
BRAFO: výzkumný projekt EU
Projekt se zaměřuje na vytvoření rámce pro analýzu rizika a prospěchu z potravin a složek potravin.

174 nových aromatizujících látek GRAS
Renata Šarjaková, 4. září 2007
174 nových aromatizujících látek GRAS
Panel expertů FEMA publikoval 23. vydání aromatických látek obecně považovaných za nezávadné (GRAS).

Úvodní stranaZprávyPotravinářství