Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Použití mikroorganismu v masných výrobcích
Renata Šarjaková, 21. listopad 2007
Použití mikroorganismu v masných výrobcích
Přídavkem bakteriální kultury lze s nížit obsah cholesterolu.

Invaze výrobků s omega - 3 mastnými kyselinami
Renata Šarjaková, 16. listopad 2007
Invaze výrobků s omega - 3 mastnými kyselinami
V letošním roce opět přibyla řada výrobků a ingrediencí obsahujících omega-3 mastné kyseliny, z nichž mnohé byly prezentovány na zasedání IFT.

Oublikace o potravinové legislative EU
Renata Šarjaková, 15. listopad 2007
Oublikace o potravinové legislative EU
Přehled institucí EU a procedurách při vytváření a využívání legislativy EU je k dispozici v příručce německého Behr´s Verlag.

Obohacené maso
Renata Šarjaková, 5. listopad 2007
Obohacené maso
Přednosti masné suroviny obohacené kaseinátem sodným, transglutaminázou a prebiotiky.

Výběr názvů předpisů z Úředního věstníku ES
Renata Šarjaková, 2. listopad 2007
Výběr názvů předpisů z Úředního věstníku ES
Výběr názvů předpisů podle jednotlivých zákonných potravinářských kapitol věstníku ES.

Tisková zpráva Státní veterinární správy
Renata Šarjaková, 1. listopad 2007
Tisková zpráva Státní veterinární správy
Podmínky prodeje kaprů jasně stanovuje zákon.

Mléko je nejvhodnější nápoj k dehydrataci
Renata Šarjaková, 22. říjen 2007
Mléko je nejvhodnější nápoj k dehydrataci
K dehydrataci po sportovním výkonu je nízkotučné mléko ´činnější než voda nebo izotonické nápoje.

Nová technologie výroby a modifikace škrobu
Renata Šarjaková, 22. říjen 2007
Nová technologie výroby a modifikace škrobu
Společnost Plantic Technologies podepsala s National Starch and Chemical Company smlouvu o spolupráci při vývoji nové technologie výroby a modifikace škrobu určeného pro potravinářský obalový materiál.

Chyby u prodejců burčáku
Renata Šarjaková, 17. říjen 2007
Chyby u prodejců burčáku
Česká obchodní inspekce (ČOI) odhalila na přelomu září a října nedostatky u 20 ze 47 kontrolovaných prodejců burčáku.

Těstoviny s vyšším obsahem vlákniny a vápníku
Renata Šarjaková, 15. říjen 2007
Těstoviny s vyšším obsahem vlákniny a vápníku
Těstoviny Smart Taste mají trojnásobné množství vlákniny, zvýšený obsah vápníku, nižší obsah energie a tuku, neobsahují žádný sodík, konzervační prostředky ani cholesterol.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství