Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Adresář dodavatelů komponent pro
Renata Šarjaková, 14. prosinec 2007
Adresář dodavatelů komponent pro "zdravé potraviny"
Je k dispozici adresář dodavatelů pro rok 2008.

Co obsahuje šálek kávy?
Renata Šarjaková, 12. prosinec 2007
Co obsahuje šálek kávy?
Je uvedeno průměrné složení kávy jako nápoje

Význam a použití bakteriocinů
Renata Šarjaková, 12. prosinec 2007
Význam a použití bakteriocinů
Přehled o bakteriocinech produkovaných mléčnými bakteriemi a o jejich využití proti patogenům nebo k řízení mikrobiálních procesů.

Olivový olej čepovaný z  bag in box
Renata Šarjaková, 11. prosinec 2007
Olivový olej čepovaný z bag in box

Je kritizováno rozhodnutí Evropského soudu zakazujícího stáčení olivového oleje do malých obalů v prodejně.


Strava pro lety na Měsíc a Mars
Renata Šarjaková, 11. prosinec 2007
Strava pro lety na Měsíc a Mars
Přehled výzkumu zaměřeného na vývoj potravin pro dlouhotrvající lety lidských posádek do vesmíru.

Tuky a oleje
Renata Šarjaková, 5. prosinec 2007
Tuky a oleje
Přehled použití různých druhů rostlinných a živočišných tuků a olejů.

Potravináři chtějí nový zákon
Renata Šarjaková, 21. listopad 2007
Potravináři chtějí nový zákon

Potravinářská komora navrhuje nový zákon, který má zamezit tomu, aby odběratelé, zejména obchodní řetězce, zneužívali své tržní síly vůči dodavatelům. Agroweb o tom dnes informovala mluvčí komory Dana Večeřová.


Konference Milk Summit 2007 ve Velké Bystřici
Renata Šarjaková, 21. listopad 2007
Konference Milk Summit 2007 ve Velké Bystřici
Společnost Lawson Software a mlékárna Olma informují 29. 11. 2007 o řešení a zkušenostech se systémy řízení ERP.

Přednáška na téma Současná situace ve světovém mlékárenství  a její dopady na mlékárenství v ČR
Renata Šarjaková, 21. listopad 2007
Přednáška na téma Současná situace ve světovém mlékárenství a její dopady na mlékárenství v ČR
Přednáška na téma stav světového a českého mlékárenství 27. listopadu 2007.

Genomika jako nástroj pro cereální chemii
Renata Šarjaková, 21. listopad 2007
Genomika jako nástroj pro cereální chemii
Rychlá a spolehlivá identifikace druhů a kultivarů založená na metodách analýzy DNA vyvinutých za použití genomických nástrojů se může aplikovat na zrno i cereální produkty.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství