Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Všudypřítomný protein je trend, může ale škodit
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Všudypřítomný protein je trend, může ale škodit

Všude samý protein, chce se říct při pohledu na regály obchodů. Obaly jogurtů, těstovin, sýrů, cukrovinek i nápojů lákají na proteiny, tedy bílkoviny, které zajišťují svalový růst, podílí se na imunitě, regeneraci či hormonální činnosti. Touhu po zdravé výživě však pohání i marketingové triky.


Nejen pistácie. Globální nedostatek další gurmánské pochoutky je za rohem, viníkem jsou opět sociální sítě
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Nejen pistácie. Globální nedostatek další gurmánské pochoutky je za rohem, viníkem jsou opět sociální sítě

Nejen pistácie. Globální nedostatek další gurmánské pochoutky je za rohem, viníkem jsou opět sociální sítě


Pozvánka na panelovou diskusi o obchodních příležitostech pro výrobce potravin
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Pozvánka na panelovou diskusi o obchodních příležitostech pro výrobce potravin

Potravinářská komora ČR vás zve na panelovou diskusi Czech Food Forum v rámci národního potravinářského veletrhu CZECH FOOD EXPO 2025.


Kulatý stůl s názvem
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Kulatý stůl s názvem "Udržitelný potravinový systém v Česku"

Komora s Českou technologickou platformou pro potraviny vás zvou na sedmý kulatý stůl na téma Udržitelný potravinový systém v Česku, tentokrát s podnázvem Ekonomické aspekty emisí skleníkových plynů v agropotravinářském sektoru.


Kurz: Základy AI: Jak využít generativní umělou inteligenci v potravinářství.
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Kurz: Základy AI: Jak využít generativní umělou inteligenci v potravinářství.

Kurz: Základy AI: Jak využít generativní umělou inteligenci v potravinářství.


ODBORNÝ KURZ: Interní auditor systémů bezpečnosti potravin
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
ODBORNÝ KURZ: Interní auditor systémů bezpečnosti potravin

ODBORNÝ KURZ: Interní auditor systémů bezpečnosti potravin


Na trhu jsou k dostání první české „bublinky“
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Na trhu jsou k dostání první české „bublinky“

Vinaři uvedli na trh první vína pod novou národní značkou „bublinky“. Jedná se o perlivá vína vyráběná výhradně z moravských a českých hroznů, což garantuje typická česká vlaječka na jejich uzávěru.


Infografiky pro spotřebitele
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Infografiky pro spotřebitele

Infografiky pro spotřebitele


V Moravskoslezském kraji znají nominace na Regionální potravinu
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
V Moravskoslezském kraji znají nominace na Regionální potravinu

O značku Regionální potravina se v Moravskoslezském kraji utkalo 38 místních výrobců se 114 produkty. Mezi nominovanými výrobky je například Zeliiičko červené s řepou, křenem a jablkem od výrobce Feed me anebo Staroslezské maminčiny pečenáče od Karla Vaňka z Kravař. Nominaci získali letos poprvé. Soutěž Regionální potravina se každoročně koná ve všech krajích České republiky.


Levná kuřata? Jen vábnička pro zákazníky, míní Křeček. Vysvětlil princip velmi nízkých cen
Renata Šarjaková, 25. duben 2025
Levná kuřata? Jen vábnička pro zákazníky, míní Křeček. Vysvětlil princip velmi nízkých cen

Řetězce mají na některých produktech i zápornou marži, kterou pak dohánějí na jiných položkách. V pořadu Co na to vaše peněženka na CNN Prima NEWS o tom mluvili místopředseda Sdružení drůbežářských podniků David Bednář a ekonom Štěpán Křeček. Například v případě kuřecích řízků jde podle Křečka o „vábničku“, na kterou zákazníci slyší, ale v košíku pak končí i jiné položky


Úvodní stranaZprávyPotravinářství