Úvodní stranaZprávyPotravinářství
V Moravskoslezském kraji hlásí nominace na Regionální potravinu 2022
Renata Šarjaková, 20. červen 2022
V Moravskoslezském kraji hlásí nominace na Regionální potravinu 2022

Nominaci na Regionální potravinu Moravskoslezského kraje obdržely mimo jiné Mechový dort od 1. Jinačí či Česnekové pesto z Bohuslavic. Do soutěže se tentokrát přihlásilo 43 výrobců se 145 produkty. Slavnostní předání ocenění se odehraje během Pojez Festu v Karlově Studánce.


Pozvánka na Výroční konferenci Platformy pro reformulace
Renata Šarjaková, 30. květen 2022
Pozvánka na Výroční konferenci Platformy pro reformulace

Pozvánka na Výroční konferenci Platformy pro reformulace


Ministr zemědělství: Pro posílení výroby potravin podporujeme větší flexibilitu společné zemědělské politiky i v roce 2023
Renata Šarjaková, 26. květen 2022
Ministr zemědělství: Pro posílení výroby potravin podporujeme větší flexibilitu společné zemědělské politiky i v roce 2023

Aktuální situace na komoditních trzích, ovlivněná zejména válkou na Ukrajině, a akční plán na vytvoření dopravních koridorů mezi Evropskou unií a Ukrajinou, které mají usnadnit vývoz zemědělských produktů, byly hlavními tématy zasedání Rady pro zemědělství a rybářství v Bruselu. Ministři jednali také o očkování proti ptačí chřipce jako doplňkovém nástroji pro prevenci a tlumení této choroby.


Jaro přináší nově oceněné výrobky: kvalitní rajčata a sýry i osvěžující limonády
Renata Šarjaková, 17. květen 2022
Jaro přináší nově oceněné výrobky: kvalitní rajčata a sýry i osvěžující limonády

Plně zralé, bez přidaného cukru, bez chemie. Takové jsou nové výrobky, které rozšiřují řady kvalitních potravin se značkou Klasa.


Zavedení povinného označování kalorií u jídel v pohostinství v Anglii
Renata Šarjaková, 3. květen 2022
Zavedení povinného označování kalorií u jídel v pohostinství v Anglii

Dne 6. dubna 2022 vstoupily v Anglii v platnost nové předpisy o označování kalorií, což znamená, že mnoho podniků v oblasti pohostinství a veřejného stravování bude muset zákazníkům poskytovat informace o kaloriích v jídle.


Od října platí nová pravidla pro umísťování a propagaci potravin s vysokým obsahem tuku, soli a cukru ve Velké Británii
Renata Šarjaková, 27. duben 2022
Od října platí nová pravidla pro umísťování a propagaci potravin s vysokým obsahem tuku, soli a cukru ve Velké Británii

V říjnu 2022 vstoupí ve Velké Británii v platnost nová pravidla upravující umisťování a propagaci potravin s vysokým obsahem tuku, soli a cukru, která se týkají mimo jiné i oblíbených značek cukrovinek a čokolády.


ČTK: Ministerstvo spolu s ÚOHS připravuje kontroly marží u některých potravin
Renata Šarjaková, 19. duben 2022
ČTK: Ministerstvo spolu s ÚOHS připravuje kontroly marží u některých potravin

Ministerstvo zemědělství připravuje ve spolupráci s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže kontrolu marží u některých potravin. Novinářům to během jednání vlády řekl ministr Zdeněk Nekula (KDU-ČSL). O záměru hovořil i v Hospodářských novinách.


Pozvánka na odborný webinář PK ČR: Povinnosti potravinářských provozoven plynoucí z environmentální legislativy
Renata Šarjaková, 8. duben 2022
Pozvánka na odborný webinář PK ČR: Povinnosti potravinářských provozoven plynoucí z environmentální legislativy

Dovolujeme si Vás pozvat na webinář věnovaný problematice environmentální legislativy v potravinářství.


Trh s biopotravinami předloni vzrostl o 14 %. Obyvatelé ČR spotřebovali v roce 2020 biopotraviny za 5,99 miliardy korun

Podíl nevyhovujících nálezů cizorodých látek v potravinovém řetězci loni dále klesal
Renata Šarjaková, 31. březen 2022
Podíl nevyhovujících nálezů cizorodých látek v potravinovém řetězci loni dále klesal
Státní veterinární správa (SVS) ve spolupráci s Ústavem pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv (ÚSKVBL) v loňském roce v rámci každoročního monitoringu cizorodých látek v potravinovém řetězci provedla více než 95 000 vyšetření na obsah reziduí a kontaminantů.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství