Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Maso a masné výrobky
Renata Šarjaková, 12. srpen 2019
Maso a masné výrobky

Maso a masné výrobky jsou nedílnou součástí pestré a vyvážené výživy člověka. V podmínkách České republiky měla v tomto ohledu vždy velký význam červená masa – vepřové a hovězí, nicméně v současné době hraje velkou roli také maso drůbeží či produkty rybolovu a akvakultury.


Regionální potravina na festivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko
Renata Šarjaková, 1. srpen 2019
Regionální potravina na festivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko
V sobotu 10. srpna se v Karlově Studánce koná gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko, který potěší příznivce dobrého jídla, regionálních specialit a příjemné zábavy.

Ministr Toman: Náš zákaz dvojí kvality potravin byl správným krokem. V testu Evropské komise propadla třetina výrobků
Renata Šarjaková, 26. červen 2019
Ministr Toman: Náš zákaz dvojí kvality potravin byl správným krokem. V testu Evropské komise propadla třetina výrobků
Zpráva Evropské komise (EK) dnes potvrdila to, co Ministerstvo zemědělství (MZe) dlouhodobě řeší: na trhu v EU je řada produktů stejné značky s odlišným složením a stejnou nebo podobnou přední stranou balení.

Informace pro spotřebitele
Renata Šarjaková, 18. červen 2019
Informace pro spotřebitele
Informace pro spotřebitele a podnikatelské subjekty dovážející na trh EU předměty z plastů vyrobené za použití bambusu, kukuřičného škrobu nebo podobných složek.

Americká strategie boje proti plýtvání potravinami
Renata Šarjaková, 18. červen 2019
Americká strategie boje proti plýtvání potravinami
Potraviny ve Spojených státech amerických tvoří největší část odpadu běžných domácností.

Seznam oprávněných příjemců darovaných potravin
Renata Šarjaková, 3. červen 2019
Seznam oprávněných příjemců darovaných potravin

Na základě Rozhodnutí Ministerstva zemědělství sp. zn. 10PV21082/2016-18123 ze dne 9. 1. 2017 jsou oprávněnými příjemci darovaných potravin ve smyslu § 11 odst. 2 a 3 zákona č. 110/2007 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, níže uvedené neziskové organizace.


Příručka pro provozovatele potravinářských podniků k problematice obchodních norem pro potraviny rostlinného původu
Renata Šarjaková, 29. květen 2019
Příručka pro provozovatele potravinářských podniků k problematice obchodních norem pro potraviny rostlinného původu

V pořadí již 5. příručka pro provozovatele potravinářských podniků, tentokrát na téma obchodních norem pro potraviny rostlinného původu.


Nový právní předpis platný od 24. 5. 2019
Renata Šarjaková, 27. květen 2019
Nový právní předpis platný od 24. 5. 2019

Novela vyhlášky č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly.


V Moravskoslezském kraji se soutěžilo o Regionální potravinu 2019
Renata Šarjaková, 27. květen 2019
V Moravskoslezském kraji se soutěžilo o Regionální potravinu 2019

Ostrava 23. května 2019 – Hodnotitelská komise dnes nominovala výrobky v soutěži Regionální potravina 2019 za Moravskoslezský kraj. O značku kvalitních potravin, která je zárukou kvality, čerstvosti a jedinečnosti, se zde ucházelo celkem 98 produktů od 29 výrobců. Největší zájem byl o kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě.


Regionální potravina slaví 10 let
Renata Šarjaková, 13. květen 2019
Regionální potravina slaví 10 let

Značka Regionální potravina má první velké výročí. Za deset let své existence urazila značný kus cesty. Podpořila lokální výrobce, obohatila náš jídelníček a ovlivnila preference spotřebitelů. Výrobky oceněné značkou Regionální potravina v sobě totiž snoubí kvalitu, výjimečnost, původ surovin a patriotismus.


Úvodní stranaZprávyPotravinářství