Letošní 16. ročník soutěže o prestižní značku kvality Regionální potravina znovu ukázal její význam v oblasti regionální výroby produktů. Počet žadatelů i přihlášených výrobků oproti loňskému roku opět mírně vzrostl. To potvrzuje, že značka Regionální potravina dlouhodobě přináší lokálním výrobcům potravin známku nejvyšší kvality, regionálního původu a tradice a představuje žádanou pomoc také v propagaci regionální produkce.
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 21. srpen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 8/2025&nbs ... více - 22. červenec 2025:
Bramborářský seminář v Březové
Bramborářský seminář 5. srpna 2025 o ... více - 27. červen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 6/2025&nbs ... více
Čeští exportéři mají poslední možnost přihlásit se k účasti na světově největším potravinářském veletrhu Gulfood 2026, který se uskuteční od 26. do 30. ledna 2026 ve dvou rozsáhlých areálech v Dubaji – Dubai World Trade Centre (DWTC) a Expo City Dubai.
Prestižní ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje převzali lokální vítězní výrobci od náměstka ministra zemědělství pana Miroslava Skřivánka, vedoucí oddělení autorizace plateb SZIF paní Liběny Palové a starostky Karlovy Studánky paní Radky Chudové na slavnostním vyhlášení v sobotu 9. srpna během akce POJEZ fest v Karlově Studánce.
Nealkoholické pivo tvořilo loni 12 procent z prodejů Plzeňského Prazdroje. Před 20 lety podíl činil jedno procento.
Ve druhé polovině července se uskutečnil 12. ročník soutěže Cena Potravinářské komory o nejlepší inovativní potravinářský výrobek. Vyhrávaly jak velké, tak i menší firmy, jak potraviny určené pro speciální výživu, tak i sladkosti k běžné snídani. Známe všechny vítězné výrobky.
Úřady v Polsku varují před nebezpečnou bakterií salmonely na skořápkách některých vajec z tamní produkce. Hygienická inspekce upozorňuje na konkrétní část vajec z volného chovu, která může být kontaminovaná a představovat zdravotní riziko. Varuje také, že konzumace vajec bez dostatečné tepelné úpravy může vést k vážné otravě jídlem.
Soutěž Obal roku 2025 prodlužuje uzávěrku přihlášek do čtvrtka 14. srpna 2025.
Češi jsou stále národem houbařů. Z lesů ročně odnesou tisíce tun hub, na pulty obchodů a do restaurací se ale dostávají lesní houby jen zřídka. Problémem je hlavně logistika.
Zářivě zelený čajový prášek matcha pobláznil sociální sítě. Mladí influenceři v krátkých videích na Tik Toku básní o jeho zdravotních účincích i chuti. Trendu se chytili obchodníci a svou nabídku ve velkém rozšiřují o matcha nápoje, dezerty či dokonce kosmetiku. Producenti čaje ale mohutnou poptávku nestíhají sytit.