Renata Šarjaková, 31. říjen 2025
Potravinářská komora ČR získala ocenění za dlouholetou podporu konference zpracovatelů masa MEATING

Potravinářská komora ČR obdržela diplom a také poděkování od Českého svazu zpracovatelů masa za dlouholetou podporu konference MEATING, což je hlavní profesní událost tuzemského masného průmyslu. Ocenění bylo uděleno na 25. ročníku, který se konal v Brně. 

 

Potravinářská komora ČR obdržela diplom a také poděkování od Českého svazu zpracovatelů masa za dlouholetou podporu konference MEATING, což je hlavní profesní událost tuzemského masného průmyslu. Ocenění bylo uděleno na 25. ročníku, který se konal v Brně. 

Konference MEATING není jen o suchých faktech, ale především o setkávání a navazování kontaktů. Jde o největší oborovou událost, kde se setkávají klíčoví hráči z celého masného oboru – od majitelů podniků, technologů a akademiků až po nákupčí z obchodních řetězců. Společně zde sdílejí nejnovější informace a trendy, diskutují o aktuálních legislativních novinkách a analyzují makroekonomický vývoj v odvětví zpracování masa a masných výrobků. 

„Diplom od Svazu zpracovatelů masa je skvělou motivací do dalších let. MEATING je místem, kde se rodí trendy a kde se diskutuje o budoucnosti oboru, ať už jde třeba o snižování uhlíkové stopy až po inovace. Naše podpora této konference je investicí do konkurenceschopnosti a kvality českých masných výrobků. V tomto úsilí budeme i nadále intenzivně pokračovat,“ řekla prezidentka Potravinářské komory Dana Večeřová.  

Důkazem vynikající spolupráce obou organizací je i jejich společná intenzivní snaha upozorňovat na nutnost správného označování rostlinných výrobků. Evropská komise již jasně a srozumitelně stanovila, že „maso“ označuje výhradně jedlé části zvířete. Nic nesmí tento základ nahradit, a to ani částečně. Zvláštní pozornost je třeba věnovat tomu, aby nebyl vytvářen dojem nutriční rovnocennosti mezi výrobky živočišného původu a jejich rostlinnými imitacemi, neboť spotřebitel se může mylně domnívat, že tyto produkty mohou zcela nahradit maso v jeho stravě.


Kontakt pro média:  
Marek Zemánek 
Tiskový mluvčí a vedoucí tiskového oddělení 
Potravinářská komora ČR 
zemanek@foodnet.cz
Potravinářská komora České republiky (PK ČR) byla založena v roce 1995 jako federace výrobců potravin, nápojů a zpracovatelů zemědělské produkce. PK ČR plní funkci zájmového neziskového sdružení pro všechny potravinářské obory a obory zpracování zemědělských produktů. 


Hodnocení => průměr 309
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář