- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 21. srpen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 8/2025&nbs ... více - 22. červenec 2025:
Bramborářský seminář v Březové
Bramborářský seminář 5. srpna 2025 o ... více - 27. červen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 6/2025&nbs ... více
Značku kvality Regionální potravina Moravskoslezského kraje získaly Staroslezské maminčiny pečenáče, Slezská medovina i Ligotská stračena
Prestižní ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje převzali lokální vítězní výrobci od náměstka ministra zemědělství pana Miroslava Skřivánka, vedoucí oddělení autorizace plateb SZIF paní Liběny Palové a starostky Karlovy Studánky paní Radky Chudové na slavnostním vyhlášení v sobotu 9. srpna během akce POJEZ fest v Karlově Studánce.
Značku kvality Regionální potravina Moravskoslezského kraje získaly Staroslezské maminčiny pečenáče, Slezská medovina i Ligotská stračena
› Info › Zprávy › Potravinářství › Regionální potravina vloženo: 11. 08. 2025
Prestižní ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje převzali lokální vítězní výrobci od náměstka ministra zemědělství pana Miroslava Skřivánka, vedoucí oddělení autorizace plateb SZIF paní Liběny Palové a starostky Karlovy Studánky paní Radky Chudové na slavnostním vyhlášení v sobotu 9. srpna během akce POJEZ fest v Karlově Studánce. O vítězství se v letošním ročníku utkalo 38 výrobců se 114 produkty. Mezi oceněnými výrobky je například Slezská medovina, Zeliiičko červené s řepou, křenem a jablkem, jemný dezert Ligotská stračena nebo Staroslezské maminčiny pečenáče.
Značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje roku 2025 získaly tyto výrobky:
VÝROBEK A VÝROBCE |
|
Masné výrobky tepelně opracované |
ŘEZNICTVÍ H + H
|
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy, čerstvé maso a masné polotovary |
ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ LATOŇ
|
Sýry včetně tvarohu |
TAŽENÝ SÝR ŠPALÍČKY S OREGÁNEM BIO BC. IVETA SVOBODOVÁ, HEŘMANOVICE FARMA BOVINE
|
Mléčné výrobky ostatní |
ING. ANETA STRUHALOVÁ, KOMORNÍ LHOTKA LIGOTSKÝ STATEK
|
Pekařské výrobky včetně těstovin |
MEDOO SILESIA MEDOO |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
ADELUXAR U BÍLÉHO ANDĚLA
|
|
MGR. JAROSLAV HABURA, ZÁVADA VČELAŘSTVÍ HABUROVI
|
Ovoce a zelenina ve zpracované nebo čerstvé formě |
ZELIIIČKO ČERVENÉ S ŘEPOU, KŘENEM A JABLKEM FEED ME ZELIIIČKO
|
Ostatní |
STAROSLEZSKÉ MAMINČINY PEČENÁČE KAREL VANĚK, KRAVAŘE RYBY Z KRAVAŘ
|
„Ocenění Regionální potravina si nesmírně vážíme. Je pro nás potvrzením toho, že poctivá práce a úcta k přírodě a ke zvířatům mají smysl. Na Ligotském statku děláme věci tak, jak je cítíme. Srdcem, s péčí a úctou k tomu všemu,“ řekla vítězka soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje Aneta Struhalová.
„Získání ocenění Regionální potravina je pro nás radostí i potvrzením, že naše práce má smysl a lidé ji oceňují. Těší nás, že můžeme šířit dobré jméno naší rodinné firmy prostřednictvím kvalitních a poctivých výrobků. Je to motivace pokračovat v tradiční výrobě s důrazem na kvalitu a poctivost,“ uvedl k vítězství Roman Latoň z Řeznictví a uzenářství Latoň.
Kontakt:
Mgr. Eva Češpiva
tisková mluvčí
E: press@szif.gov.cz
Pro editory:
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství, přičemž Fond tuto národní značku kvality potravin administruje. Cílem soutěže je podpora domácích producentů lokálních potravin a motivace zákazníků k jejich vyhledávání na pultech obchodů, farmářských trzích či přímo u výrobců. Probíhá ve všech krajích České republiky a soutěžit o značku Regionální potravina mohou producenti malých a středních zemědělských nebo potravinářských podniků. Oceněný výrobek pak získává právo užívat značku zdarma po dobu čtyř let. Producenti se rovněž mohou zapojit do různých marketingových aktivit na podporu jejich podnikání. Mezi nejvýznamnější marketingové nástroje patří podpora značky v médiích. Značka Regionální potravina se objevuje například v televizních pořadech Kluci v akci či Herbář. Pravidelně se můžete se značkou Regionální potravina setkat v časopisech Apetit, Gurmet, Forbes a na dalších významných akcích.
Informace o oceněných produktech a další informace naleznete na webu – www.regionalnipotravina.gov.cz.
Státní zemědělský intervenční fond (Fond) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době Fond administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Rozvoj venkova. Fond rovněž administruje národní značky kvality potravin Klasa a Regionální potravina. V současnosti má 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.
Více informací naleznete na www.szif.gov.cz.