Renata Šarjaková, 14. srpen 2025
Značku kvality Regionální potravina Moravskoslezského kraje získaly Staroslezské maminčiny pečenáče, Slezská medovina i Ligotská stračena

Prestižní ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje převzali lokální vítězní výrobci od náměstka ministra zemědělství pana Miroslava Skřivánka, vedoucí oddělení autorizace plateb SZIF paní Liběny Palové a starostky Karlovy Studánky paní Radky Chudové na slavnostním vyhlášení v sobotu 9. srpna během akce POJEZ fest v Karlově Studánce.

Značku kvality Regionální potravina Moravskoslezského kraje získaly Staroslezské maminčiny pečenáče, Slezská medovina i Ligotská stračena

 › Info › Zprávy › Potravinářství › Regionální potravina vloženo: 11. 08. 2025


Prestižní ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje převzali lokální vítězní výrobci od náměstka ministra zemědělství pana Miroslava Skřivánka, vedoucí oddělení autorizace plateb SZIF paní Liběny Palové a starostky Karlovy Studánky paní Radky Chudové na slavnostním vyhlášení v sobotu 9. srpna během akce POJEZ fest v Karlově Studánce. O vítězství se v letošním ročníku utkalo 38 výrobců se 114 produkty. Mezi oceněnými výrobky je například Slezská medovina, Zeliiičko červené s řepou, křenem a jablkem, jemný dezert Ligotská stračena nebo Staroslezské maminčiny pečenáče.

Značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje roku 2025 získaly tyto výrobky:

 

KATEGORIE

VÝROBEK A VÝROBCE

Masné výrobky tepelně opracované

 

KLOBÁSA DĚDY PILČÍKA

ŘEZNICTVÍ H + H

 

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy, čerstvé maso a masné polotovary

 

VYSOČINOVÁ KLOBÁSA

ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ LATOŇ

 

Sýry včetně tvarohu

 

TAŽENÝ SÝR ŠPALÍČKY S OREGÁNEM BIO

BC. IVETA SVOBODOVÁ, HEŘMANOVICE

FARMA BOVINE

 

Mléčné výrobky ostatní

 

LIGOTSKÁ STRAČENA

ING. ANETA STRUHALOVÁ, KOMORNÍ LHOTKA

LIGOTSKÝ STATEK

 

Pekařské výrobky včetně těstovin

 

SUŠENKY MEDOVÉ

MEDOO SILESIA

MEDOO

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

 

ANDĚLSKÝ VĚTRNÍK

ADELUXAR

U BÍLÉHO ANDĚLA

 


Nápoje

 

SLEZSKÁ MEDOVINA

MGR. JAROSLAV HABURA, ZÁVADA

VČELAŘSTVÍ HABUROVI

 

Ovoce a zelenina ve zpracované nebo čerstvé formě

 

ZELIIIČKO ČERVENÉ S ŘEPOU, KŘENEM A JABLKEM

FEED ME

ZELIIIČKO

 

Ostatní

 

STAROSLEZSKÉ MAMINČINY PEČENÁČE

KAREL VANĚK, KRAVAŘE

RYBY Z KRAVAŘ

 

 

  

„Ocenění Regionální potravina si nesmírně vážíme. Je pro nás potvrzením toho, že poctivá práce a úcta k přírodě a ke zvířatům mají smysl. Na Ligotském statku děláme věci tak, jak je cítíme. Srdcem, s péčí a úctou k tomu všemu,“ řekla vítězka soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje Aneta Struhalová.

„Získání ocenění Regionální potravina je pro nás radostí i potvrzením, že naše práce má smysl a lidé ji oceňují. Těší nás, že můžeme šířit dobré jméno naší rodinné firmy prostřednictvím kvalitních a poctivých výrobků. Je to motivace pokračovat v tradiční výrobě s důrazem na kvalitu a poctivost,“ uvedl k vítězství Roman Latoň z Řeznictví a uzenářství Latoň.


Kontakt:
Mgr. Eva Češpiva 
tisková mluvčí 
E: press@szif.gov.cz


  

Pro editory: 

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství, přičemž Fond tuto národní značku kvality potravin administruje. Cílem soutěže je podpora domácích producentů lokálních potravin a motivace zákazníků k jejich vyhledávání na pultech obchodů, farmářských trzích či přímo u výrobců. Probíhá ve všech krajích České republiky a soutěžit o značku Regionální potravina mohou producenti malých a středních zemědělských nebo potravinářských podniků. Oceněný výrobek pak získává právo užívat značku zdarma po dobu čtyř let. Producenti se rovněž mohou zapojit do různých marketingových aktivit na podporu jejich podnikání. Mezi nejvýznamnější marketingové nástroje patří podpora značky v médiích. Značka Regionální potravina se objevuje například v televizních pořadech Kluci v akci či Herbář. Pravidelně se můžete se značkou Regionální potravina setkat v časopisech Apetit, Gurmet, Forbes a na dalších významných akcích. 
Informace o oceněných produktech a další informace naleznete na webu – www.regionalnipotravina.gov.cz.


Státní zemědělský intervenční fond (Fond) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době Fond administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Rozvoj venkova. Fond rovněž administruje národní značky kvality potravin Klasa a Regionální potravina. V současnosti má 7 regionálních odborů a dalších 65 lokalizovaných pracovišť, která poskytují služby žadatelům přímo v místě jejich působení.
Více informací naleznete na www.szif.gov.cz.

 

Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 300
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář