Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 13. březen 2025:
Jednotná žádost 2025 - Otice
Ministerstvo zemědělství ... více - 13. březen 2025:
Jednotná žádost 2025 - Hukvaldy
Ministerstvo zemědělství ... více - 27. únor 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
... více
František Mariánek, 8. červenec 2010
Bezlepkové potraviny (praktická příručka)
Článek : 102181 ; Vydáno : 22.6. 2010 ; Autor : Ing. Alexandra Kvasničková ; Zdroj : INFORMAČNÍ CENTRUM BEZPEČNOSTI POTRAVIN
Bezlepkové potraviny (praktická příručka)
Publikace Food Safety Authority of Ireland (FSAI) je ke stažení.


Úřad pro bezpečnost potravin v Irsku (FSAI) vydal v roce 2008 publikaci “Bezlepkové potraviny” (viz příloha). Obsah uvedená publikace je rozdělen do následujících osmi kapitol a tří příloh:
1. Úvod
2. Céliakie a její výskyt u irské populace
3. Bezlepková strava a její výživová hodnota
4. Analýza lepku v potravinách a některé nedávné výsledky monitoringu
5. Křížová kontaminace bezlepkových potravin produkty obsahujícími lepek
6. Dostupnost informací celiakům
7. Současná legislativa a normy aplikované při kontrole bezlepkových potravin v Irsku
8. Závěry/doporučení
Odkazy
Příloha I: Členové pracovní skupiny pro lepek
Příloha II: Slovník
Příloha III: Typická strava se sníženým obsahem lepku
2. Céliakie a její výskyt u irské populace
3. Bezlepková strava a její výživová hodnota
4. Analýza lepku v potravinách a některé nedávné výsledky monitoringu
5. Křížová kontaminace bezlepkových potravin produkty obsahujícími lepek
6. Dostupnost informací celiakům
7. Současná legislativa a normy aplikované při kontrole bezlepkových potravin v Irsku
8. Závěry/doporučení
Odkazy
Příloha I: Členové pracovní skupiny pro lepek
Příloha II: Slovník
Příloha III: Typická strava se sníženým obsahem lepku
Příloha: Gluten-Free Foods (pdf, 2,34 MB, 64 stran)
Příloha: Značení bezlepkových potravin (pdf)