Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 30. květen 2025:
Rodinný festival (Do)sečný věnec
Pozvánka na krásný rodinný festi ... více - 29. květen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
... více - 15. květen 2025:
Podcasty o zemědělství
Karlos videa - podcasty o zeměděství ... více
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Nové emulgátory usnadňující šlehání těst
Nové emulgátory usnadňující šlehání těst
Společnost Palsgaard uvedla na trh dva nové emulgátory –EMULPALS®210 a EMULPALS®212, určené pro prodlužování čerstvosti šlehaných pekařských výrobků.
Dánská společnost Palsgaard vyrábí pod obchodní značkou Palsgaard® širokou škálu emulgátorů určených pro výrobu stabilních, lehkých šlehaných směsí, které si udržují odpovídající stabilitu před i během pečení, a napomáhají vytváření jemné, homogenní struktury střídky. Nejnovějšími výrobky společnosti jsou EMULPALS®210 a EMULPALS®212, které představují cenově velmi výhodné šlehací emulgátory, napomáhající snižování vysychání pečiva, resp. prodlužování doby jejich čerstvosti a elasticity, což jsou u výrobků tohoto typu nejžádanější atributy. Dále tyto nové výrobky zajišťují jemnou, pravidelnou a flexibilní strukturu střídky, jemný, hladký povrch pečiva a rychlé našlehání. Oba výrobky jsou vyrobeny na přírodní bázi bez GMO ingrediencí a neobsahují sóju.