Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 22. červenec 2025:
Bramborářský seminář v Březové
Bramborářský seminář 5. srpna 2025 o ... více - 27. červen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 6/2025&nbs ... více - 30. květen 2025:
Rodinný festival (Do)sečný věnec
Pozvánka na krásný rodinný festi ... více
Renata Šarjaková, 28. únor 2006
Zdravotní aspekty fortifikace potravin kyselinou listovou
Příloha : Fortifikace_potravin.pdf [pdf ; 624416 bytů]
Zdravotní aspekty fortifikace potravin kyselinou listovou
S deficitem kyseliny listové je spojován především výskyt vrozených vad neurální trubice, hyperhomocysteinemie,
považovaná za rizikový faktor aterosklerózy a vaskulárních onemocnění, a částečně i zhoubných nádorů a některých dalších onemocnění. Jedním z řešení problému je fortifikace potravin kyselinou listovou. Nejvhodnějším prostředím pro fortifikaci kyselinou listovou je v současné době mouka, resp. cereální produkty, ověřují se ale i další možnosti.
Příloha : Fortifikace_potravin.pdf [pdf ; 624416 bytů]
Zdroj info ÚZPI