- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 13. březen 2025:
Jednotná žádost 2025 - Otice
Ministerstvo zemědělství ... více - 13. březen 2025:
Jednotná žádost 2025 - Hukvaldy
Ministerstvo zemědělství ... více - 27. únor 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
... více
Další možnosti zlepšení textury a prodloužení trvanlivosti masa
Společnost Archer Daniels Midland vyvinula nový sójový protein nazvaný Arcon SI, vhodný pro nastřikování masa, který byl představen na nedávné mezinárodní výstavě FiE v Paříži. Podle tvrzení společnosti má nový protein vynikající schopnost vázat vodu, která umožňuje prodloužení doby skladovatelnosti. Sójový koncentrát, který obsahuje 70 % proteinu, může vázat vodu a uchovávat po delší dobu odpovídající strukturu masa. Textura masa se zlepšuje, protože protein může ovlivňovat jeho suchost, resp. vlhkost a potažmo i atributy pocitů při žvýkání. Dalšími výhodami použití proteinu k injektování masa jsou následně snazší krájení masa a prevence změn barvy u drůbežího masa. Více informací na adrese
http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=3§ionname=Food+Ingredients Zdroj info ÚZPI