- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 30. květen 2025:
Rodinný festival (Do)sečný věnec
Pozvánka na krásný rodinný festi ... více - 29. květen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
... více - 15. květen 2025:
Podcasty o zemědělství
Karlos videa - podcasty o zeměděství ... více
Na webu Deníku odstartovalo veřejné hlasování o Cenu čtenářů Deníku v rámci soutěže Mladý zemědělec 2025, jehož partnerem je Agrární komora ČR. Slavnostní vyhlášení a předání Ceny čtenářů Deníku proběhne při finále soutěže, které se uskuteční 11. června 2025 na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně.
Informace - ZND v měsíci červnu 2025
O 60 milionů více než předloni uložila v minulém roce na pokutách Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Ačkoliv je počet kontrol každoročně podobný, podle mluvčího inspekce Pavla Kopřivy roste výše sankcí při opakovaných pochybeních u stejných provozovatelů.
Obchodníci se od papírových letáků a plastových kartiček přesouvají k mobilním aplikacím. V nich se přihlásíte k věrnostním programům, které nabízejí slevy, výhody nebo sběr věrnostních bodů. Výměnou za to však po uživatelích požadují osobní informace - jméno, bydliště, datum narození nebo telefonní číslo.
Do českých obchodů přichází změna. Od 1. září si budete moci koupit vajíčka nebo majonézu mimo chladicí boxy kdekoliv na ploše prodejny. Novela, kterou připravuje ministerstvo zemědělství, totiž umožní skladovat vajíčka v prostorách s teplotou do 24 stupňů Celsia. Do teď to bylo 18 stupňů.
Konkurence zafungovala, supermarkety v Německu zlevňují o sto šest. A v Česku? Nic
CENOVÉ HLÁŠENÍ – MLÉKÁRENSKÉ VÝROBKY
Bilance zdrojů a užití obilovin a řepky v obchodních a zpracovatelských subjektech v roce 2025
Evropská unie disponuje jedním z nejpropracovanějších a nejodolnějších systémů na světě pro zajištění bezpečnosti potravin. Opatření zaměřená na prevenci rizik spojených s potravinami, jejich včasné odhalení a zvládnutí, snižují na minimum pravděpodobnost zdravotních obtíží spojených s konzumací zakoupených potravin.