- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 2. prosinec 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 11/2025&nb ... více - 31. říjen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 10 ... více - 26. srpen 2025:
Kompost a jeho výhody - leták
Informační leták, kte ... více
Ceny jsou zjišťovány na základě Nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2017/1182, Nařízení Evropského parlamentu a rady EU č. 1308/2013, zákona č. 256/2000 Sb. ve znění pozdějších předpisů a nařízení vlády ČR č. 249/2004 Sb.
Ceny jsou zjišťovány na základě Nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2017/1182, Nařízení Evropského parlamentu a rady EU č. 1308/2013, zákona č. 256/2000 Sb. ve znění pozdějších předpisů a nařízení vlády ČR č. 249/2004 Sb.
Ceny jsou zjišťovány na základě nařízení Komise (EU) 2019/1746, zák. č. 256/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů a nařízení vlády ČR č. 225/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
S účinností od 1. 7. 2025 dochází novelou zákona č. 167/1998 Sb., o návykových látkách (dale jen “zákon”), ke změně v ohlašovací povinnosti pěstitelů máku setého a rostlin technického konopí. Od tohoto data již pěstitelé nezasílají hlášení podle § 29 a § 29b zákona o návykových látkách Celnímu úřadu, ale nově Ústřednímu kontrolnímu a zkušebnímu ústavu zemědělskému (dále jen „Ústav“).
Publikace byla vytvořena s cílem pomoci novým i stávajícím uživatelům moderních technologií pochopit, jak lze tyto technologie využít, jaké podmínky je třeba dodržovat při jejich používání a jaký legislativní rámec se na tuto problematiku vztahuje, včetně očekávaných změn v budoucnosti.
ČTK
Se zvyšujícími se letními teplotami prudce roste riziko možné otravy z jídla. Vysoké teploty totiž vytvářejí ideální prostředí pro bleskové množení mikroorganismů v potravinách. Původců onemocnění z potravin je celá řada, dodržováním základních hygienických pravidel je však možné riziko nákazy minimalizovat i v parných dnech. Potravinářská komora ČR přináší tipy, jak předejít případným zdravotním problémům z jídla.
Mimo jiné také díky intenzivnímu tlaku potravinářského sektoru se podařilo prosadit důležité rozhodnutí Poslanecké sněmovny. Ta schválila snížení finanční rezervy autorizované obalové společnosti EKO-KOM z navrhovaných 50 % zpět na původních 25 % ročních nákladů. Tento krok je zásadní pro ochranu spotřebitelů, jelikož vyšší rezerva by znamenala vyšší náklady výrobců potravin na obaly, což by mělo za následek zdražování potravin. Návrh zákona nyní poputuje do Senátu a poté k podpisu prezidentovi.




